Loretta Lux i Stockholm

Den tyske fotokunstneren Loretta Lux har blitt særlig kjent for sine barneportretter. Barna ser nærmest ut som porselensfigurer med litt forstørrete øyne og perfekt, nesten gjennomsiktig hud. Bildene er ikke portretter i tradisjonell forstand. Bildene hennes kan like gjerne betegnes som fantasy eller imaginære portretter.

Loretta Lux har fått mye internasjonal oppmerksomhet, men det er likevel første gang bildene hennes stilles ut i Stockholm. I alt vises sytti verk, fra perioden mellom 2000 og 2008.

Loretta Lux er påvirket av den maleren Goya, Bronzino, Runge og Velázquez. Den glitrende overflaten og sparsomme fargebruken resulterer i et uttrykk som mange forbinder med renessansen malerier.


Loretta Lux
Loretta Lux er født i 1969 i Dresden. Hun er utdannet ved kunstakademiet i München, og hennes tidkrevende arbeidsmetode er nærmere maleriet enn fotografering. Et enkelt bilde kan ta flere måneder å produsere, i en kombinasjon av foto, maleri og digital manipulasjon.

I 2005 mottok Loretta Lux International Center of Photography (ICP) Infinity Award. Hennes arbeider finnes i en rekke internasjonale museets samlinger.

kulturhuset.stockholm.se

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar