Vil ikke skrive om NLE

Akam.no, Foto.no og Fotopia.no har sammen funnet ut at de ikke vil formidle informasjon om Nordic Light Events 2009. De har tydeligvis røket uklar med Morten Krogvold, kunstnerisk leder for Nordic Light Events, og går hardt ut mot festivalen i en felles pressemelding. Kanskje det bunner i at de ikke har fått gratis festivalpass? Ikke vet jeg :)

Om du ikke skulle finne informasjon om dette på andre fotonettsteder: Årets NLE finner sted i Kristiansund, 29. april - 3. mai 2009. I 2008 var det i alle fall en publikumsmessig siksess, med mer enn 26 000 registrerte besøkende på foredrag og utstillinger

- Som de antakelig tre største fotonettstedene i Norge, har vi et ansvar overfor leserne for å formidle nyheter og informasjon om hva som skjer på fotofronten i Norge og ellers i verden. Men i noen tilfeller byr dette på utfordringer som ikke alltid er lette løse, sier Erik Faarlund, redaktør for Akam.no

- Vi ønsker også å bidra med vårt når noen tar initiativ til arrangementer til glede for fotointeresserte i hele landet, fortsetter han.

Det er derfor med stor beklagelse vi må informere om at vi, til tross for gjentatte forsøk, ikke ser oss i stand til å forholde oss til ledelsen i Nordic Light Event. De fører en politikk overfor pressen basert på taushet og uvennlighet. Vi har henvendt oss til dem i et forsøk på å få informasjon om hvordan de forholder seg til pressen, og blitt møtt enten med lite hyggelige tilbakemeldinger, eller ingen tilbakelmeldinger i det hele tatt.

Rune Eriksen, redaktør i Fotópia.no, synes det er beklagelig at Nordic Light har valgt en så uprofesjonell og uklok mediehåndtering.

- Foto.no har hele tiden ønsket å gi Nordic Light god og bred omtale. Det er derfor trist å måtte slå fast at de ikke evner et fruktbart og profesjonelt samarbeid til det beste for alle fotointeresserte i Norge. Man bør kunne forvente av en festival med ambisjoner at de har ønske og vilje til å bygge gode medierelasjoner og bygge en sterk merkevare, uttaler redaktør Frank Hesjedal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar