12 nye videokamera fra Panasonic

Panasonic lanserer sju videokameraer med Full HD, fra basismodeller til semi-profesjonelle modeller. Samtidig lanseres fem kameraer med standard definition, med blant annet 70 x zoom og YouTube-opplasting.

De nye flaggskipmodellene blir HDC-HS300 og TM300. Disse er utstyrt med manuell fokus, elektronisk søker og mikrofoninngang. Bildesensorstørrelsen er 1/4.1 tommer, og med tre Full HD-sensorer oppnås til sammen 9 megapiksler.

Det skal være mulig å ta bilder under minimale lysforhold på 1,6 Lux.

Pressemelding fra Panasonic Nordic:

Som svar på økende etterspørsel etter HD-kvalitet, lanserer Panasonic sju videokameraer med Full HD for fantastisk bildekvalitet - fra basismodeller til luksusmodeller for den semi-profesjonelle. I tillegg lanseres fem standard definition videokameraer i flotte farger, med blant annet 70 x zoom og YouTube-uploader.

7 nye HD-modeller

For semiproffen lanserer Panasonic de nye flaggskipmodellene HDC-HS300 og TM300. Disse er utstyrt med manuell ring, elektronisk søker og mikrofoninngang. Bildesensorstørrelsen har økt fra 1/6 tommer til 1/4.1 tommer. Det nye 3MOS-systemet med tre Full HD-sensorer har verdens høyeste* totale pikselantall på 9 150 000 piksler** (3 050 000 piksler x 3).

Ett høyere pikselantall kan gi mer støy når man spiller inn under dårlige lysforhold. Panasonics nye modeller løser dette med tre meget følsomme MOS-sensorer for å redusere støy. Kameraet kan dermed ta vakre bilder også i dempet belysning, samtidig som et høyt antall piksler beholdes. Dette gjør det mulig å ta bilder under minimale lysforhold på 1,6 Lux, noe som er det beste i bransjen***.

HDC-HS300/HDC-TM300 er semi-profesjonelle modeller, godt egnet for brukere som ønsker uttrykksfulle innspillinger. Disse modellene gir også mulighet for enkel og presis fingerspisskontroll av zoom, fokus, blender, lukkerhastighet og hvithetsbalanse.

Modellene TM300/TM20 har dobbelt minne og kan spille inn i Full HD på det innebygde minnet eller et SDHC/SD-minnekort (tilbehør). Videokameraene har også en ny funksjon for å sikre sammenhengende innspilling, Relay-innspilling, som gjør at kameraet automatisk skifter over til å lagre på SDHC/SD-kortet når det innebygde minnet er fullt.

iA-funksjonen (Intelligent Auto), som automatisk sørger for beste innstilling etter forholdene, er også forbedret ytterligere. Den nye iA skiller mellom bevegelige bilder og stillbilder, i tillegg til å ha en AF Tracking-funksjon som fokuserer på og følger et valgt motiv. Stillbildeinnstillingen tar bilder med en oppløsning på 10.6 megapiksler. Ønsker du å spille inn bevegelige bilder, kan du samtidig ta stillbilder med oppløsning på 8.3 megapiksler.

Fakta HS300/TM300:
 • 3MOS-systemet med tre Full HD-sensorer har verdens høyeste* totale pikselantall på 9 150 000 piksler**
 • Manuell ring gir mulighet for ”fingerspisskontroll” av zoom, fokus, blender, lukkerhastighet og hvithetsbalanse
 • Elektronisk søker og mikrofoninngang
 • Film i ekstreme lysforhold, ned til 1.6 Lux
 • Relay-innspilling
 • Intelligent Auto Mode
Veiledende utsalgspris: ikke fastsatt
Lansering på markedet: mars 2009

* Videokamera for hjemmebruk, f.o.m 7. januar 2009
** Effektive piksler for bevegelige bilder: 6 210 000 (2 070 000 piksler x3)
***For et HD-videokamera, f.o.m 7. januar 2009. I situasjoner med svak belysning og 1/25 lukkertid.


Panasonic lanserer også fem standard definition videokameraer som alle er utstyrt med programvaren VideoCam Suite, noe som gjør at man enkelt kan laste opp videoklipp på YouTubes hjemmeside.

Zoom til månen
SDR-S26 SD-kort videokamera og SDR-H90/SDR-H80 HDD-videokamera har kraftfull optisk 70x ultra zoom-linse som gjør det enkelt å fange motiv på lang avstand. En avansert OIS (optical image stabilizer) demper skjelvinger på hånden og gir brukeren mulighet til å ta nærbilder med en enestående klarhet og skarphet. Alle tre modellene har også iA-funksjonen (intelligent Auto) som har mottatt mye skryt for sin enkelhet. iA-fuksjonen stiller automatisk inn kameraet på de best egnede innstillingene for omgivelsene, slik at bildene skal bli av god kvalitet uten at man trenger justere innstillingene selv. S26 og H80 finnes i fire flotte farger for å passe enhver personlig smak.

Fakta SDR-H90/80 og SDR-S26
 • 70 x zoom
 • Finnes i ulike fager
 • Intelligent Auto Mode
 • YouTube uploader
Lite og vanntett
SDR-S15 er en elegant, ultrakompakt modell som er lett å bære med seg og som har iA-funksjon for enkel bruk. Dette kameraet gjør det enkelt å filme hverdagsøyeblikk.

SDR-SW21er sterkt og kompakt, vanntett ned til 2 meter dybde, støtsikkert på fall opp til 1,2 meter og har et støvsikkert ytre – perfekt for videoopptak i aktivitet.

Begge modellene spiller inn på SDHC/SD-minnekort, noe som gjør de til små og lette kamera som kan tas med overalt. Kameraene sørger for enkel og fleksibel videoinnspilling på ferieturer, jobbreiser eller til hverdagsbruk. Begge modellene er tilgjengelig i tre ulike farger.

Fakta SDR-S15

 • Ultra kompakt
 • Intelligent Auto Mode
 • YouTube uploader
Fakta SDR-SW21:
 • Vanntett ned til 2 meter
 • Støtsikkert for fall på inntil 1,2 meter
 • YouTube uploader
Veiledende utsalgspris: ikke fastsatt
Lansering på markedet: mars- april 2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar