Nikon D90

Nikon D90 har arvet bildekvaliteten og mange av funksjonene fra D300, samt LCD-skjerm fra D700. Mye kan dermed tyde på at man her får masse kvalitet for pengene.

I en tidligere test ble det stilt spørsmål om hvorvidt D90 er verdt prishoppet opp fra D60, samt om videofunksjonen er interessant nok til at kundene ikke velger å gå ett hakk videre opp og velge Nikon D300.

Akam.no har testet Nikon D90 om konkluderer slik:

Nikon har i de siste årene sluppet det ene gode speilreflekskameraet etter det andre, og selv om enkelte har vært bedre enn andre er det temmelig tydelig at Nikon har en helt annen trøkk på utviklingsavdelingen sin nå enn de hadde for kun får år siden. Så har Nikon klart det igjen? Ja, i stor grad har de det. I løpet av testen skuffet D90 oss aldri, og kom ofte med svært positive overraskelser. Nisjen tatt i betraktning synes D90 som et av de beste kjøpene man kan finne i dag, og det selv før prisen har fått god nok tid på seg til å falle til et mer naturlig nivå.

En bildekvalitet som hører hjemme i et dyrere kamera, samt god betjening, batterikapasitet og skjerm gjør at vi uten problemer gir Nikon D90 vår anbefaling. Selv om enkelte aspekter av det er helt på det jevne, må dette ses i forhold til pris og nisje, og kameraet som helhet fremstår som et svært godt produkt for dem det er tiltenkt. Mye har skjedd siden forgjengerens tid, selv om D80 på mange vis fremdeles er et godt kamera, og forbedringene i D90 er store nok til at mange nok vil tenke på å oppgradere.

Kommentarer