Canon 5D Mark II vs. Red One - del 2

NRKbeta har postet del 2 av testen der de prøvde Canon 5D Mark II mot Red One. Resultatet ser du nedenfor, og det er en klar seier til Red, bortsett fra i mørke der Canon vinner soleklart.

Forklaringen på forskjellene kan imidlertid tilskrives signalbehandlingen: Red tar opp i RAW mens Canon lagrer videosignalene i H.264. Når en ser på stillbildene som 5D leverer ser en at sensoren er kapabel til langt mer enn det disse klippene viser.En av kommentarene påpeker at enkelte kodeker klipper 16-235 istedenfor 0-255 (det vil si at hver farge gjengis med 220 nivåer i stedet for 256, og at dette skjer ved å fjerne informasjon i de mørkeste og de lyseste partiene). Dersom dette er tilfellet forsvinner mye av dynamikken under dekoding av 5D-filene.

Her er det bare å takke for en svært spennende test, og anbefale folk å lese den i sin helhet: RED vs. Canon 5D Mark II - del 2

Dernest håpe på at Canon kommer med en betydelig oppdatering av firmwaren, eller at noen kommer med en hacket versjon. Ønskelisten inneholder:
  • Manuell kontroll av ISO-verdi, blender og lukkertid
  • Variabel framerate (24 og 25 bilder i sekundet, i tillegg til dagens 30)
  • Manuell kontroll med kompresjonsgraden
  • Mulighet for å kontrollere lydopptak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar