"Stå ikkje dær å frys"

Avgangsklassen ved Bilder Nordic School of Photography har som avslutning på sin 2-årige fotoutdannelse laget et fotoprosjekt langs kysten i Nordland og Troms. I løpet av 14 dager har 10 ivrige fotostudenter reist rundt i de nordligere breddegrader for å fotografere og skildre hverdagslivet i små lokalsamfunn.

Målet var å lage en litt annerledes utstilling fra Nord-Norge, noe som viser noe mer enn den flotte naturen. Vi ønsket å fokusere på de mulighetene, men også utfordringene kystsamfunnene står overfor gjennom personlige portretteringer, stemningsfulle øyeblikk og gode historier. Dette er samfunn som er i omstilling.

I dag har vi bredbånd, moderne infrastruktur og god logistikk som gjør mulig å bo i distriktene og drive nasjonal og internasjonal næringsvirksomhet. Gjennom utstillingen håper vi også å kunne bidra til å trekke flere turister til Nord-Norge,og kanskje inspirere noen søringer til å etablere et liv i nord.

Utstillingen vises først i Det Norske Teatret i Oslo. Deretter blir den gitt som gave til Nordland og Troms fylkeskommuner, som har gjort det mulig å realisere dette prosjektet. Den skal da leve videre som vandreutstilling i nord, og vi håper med dette at de vi har fotografert også får mulighet til å få se bildene.

Utstilling av prosjektet starter 15.November kl: 11:00.

STED OG ÅPNINGSTIDER:

Det Norske Teater.
Kristian IV's gate 8, 0164 Oslo

Man-Fre : 12:00-18:00
Lørdag : 11:00-18:00

STÅ IKKJE DÆR Å FRYS!

Kommentarer