Sony α900

Sony α900 blir verdens første 24.6 megapiksel fullformat DSLR, og Sonys første profesjonelle speilreflekskamera. Kameraet leveres med en CMOS-bildebrikke, og innebygd bildestabilisator som skal kunne korrigerer for inntil 4 EV-trinn. Autofokusen får ni fokuspunkter pluss 10 hjelpepunkter. α900 kan levere opptil 100 bilder i JPEG Fine med 4,5 b/s ved serieopptak.Akam.no har testet α900 og konkluderer som følger:

Sony satser hardt på speilrefleks for tiden, og gjør sitt beste for å bryte inn i et mildt sagt presset marked. For å oppnå dette har de på ett år sluppet ikke mindre enn fire ulike speilrefleksmodeller, flere av dem markedets beste på ulike felt. En slik storsatsning står det respekt av, og man tviler aldri på at Sony med dette mener alvor. Tillit til at det man bruker mye penger på faktisk vil være nyttig i en del år fremover er avgjørende for kundene, og derfor også for en produsent som forsøker å etablere seg i et vanskelig marked. Sony har imidlertid et stykke igjen å gå rent teknisk og designmessig, for selv om de leverer svært gode produkter, og faktisk kan sies å være best på enkelte sider ved dem, fremstår speilreflekskameraene som en smule umodne når man ser på helheten. Det er i og for seg ikke noe galt i det, når kameraene Sony leverer i all hovedsak er så bra som de er. Det som gjenstår er finpussen.
/../
Trenger man ikke å benytte høye ISO-verdier er det ingen normale speilreflekskameraer som leverer den bildekvaliteten som A900 er i stand til. /../ Styrkene er bildekvaliteten på lav ISO, og den svært gode søkeren, men også på mange andre måter er dette et svært godt kamera. Da er det ekstra synd at svakhetene fremstår som et resultat av ren slurv fra Sonys side, som de både burde og kunne gjort noe med. De fleste av disse feilene synes imidlertid å være ting som kan rettes opp i etterkant, og vi håper inderlig at Sony vil gjøre nettopp det. Ikke bare vil det løfte A900 til et av de beste kameraene noensinne, uansett produsent, men det vil også sende et kraftig signal om at Sony bryr seg om sine eksisterende kunder. Storsatsning som det står respekt av er en ting, men om Sony ikke hører på sine kunder er den dømt til å mislyktes. Om de retter opp feilene i A900 har også Sony alt å tjene på det, og A900 vil bli kameraet det alltid var ment å være.


Les hele testen hos Akam.no.

Kommentarer