Spennende fotografer til Nordic Lights

Nordic Lights gir en forsmak av programmet til neste års fotofestival i Kristiansund. To av programmets store fotografer er allerede klar.

Joyce Tenneson
Joyce Tenneson er en av disse. Hun er blant verdens aller mest respekterte fotografer og har blitt sett på som en av USAs mest interessante portrettfotografer. Hennes arbeid er en kombinasjon av portrett og mytologi. Hun er opptatt av å undersøke og oppdage menneskets arketyper.

Tennesons arbeid er blitt vist på over 150 utstillinger over hele verden og er innkjøpt av galleri og museum i hele verden. Hennes fotografi har vært og er å se i utallige magasin som bl.a. Time, Life, Newsweek og The New York Time Magazine. Hun er en svært etterspurt portrettfotograf i Europa, Japan og USA.

Joyce Tenneson har utgitt 13 bøker. Den siste med tittelen Joyce Tenneson: A Life in Photography kom nå i 2008. Hun har mottatt en rekke priser. Tenneson bor og arbeider i New York.

Chris Rainier
I tillegg til Tenneson er også Chris Rainier endelig klar. Han er en av verdens ledende dokumentarfotografer. Hans misjon i livet er å dokumentere truede kulturer og stammer i hele verden. En kan finne Rainiers fotografi i magasiner som Life, Time, National Geographic Publications, Smithsonian, The New York Times m.fl.

Han er representert i en rekke samlinger verden over. Rainier holder nå på med sin tredje bok som dokumenterer tradisjoner rundt tatovering og kroppskunst fra hele verden. Hans to første bøker er Keepers of The Spirit og Where Mask Still Dance, New Guinea.

Chris Rainier står bak den internasjonale kulturelle websiden www.cultureontheedge.com. Dessuten er han medregissør i teamet som produserer program for National Geographic. Fra 1980 til 1985 var Rainier fotoassistent for selveste Ansel Adams.

Kunstnerisk leder Morten Krogvold og programleder Anne Lise Flavik er i kontakt med mange dyktige fotografer og vil i tiden som kommer avsløre flere sterke programposter for fotofestivalen som arrangeres for fjerde gang 29. april til 3.mai neste år.

Kommentarer