Nye skrivere i PIXMA-serien fra Canon

Canon offentliggjør i dag detaljer fra den nye PIXMA-serien med skrivere som kommer i salg i annen halvdel av 2008. Serien omfatter sju nye multifunksjons-produkter og to nye fotoskrivere.

Høydepunktene i PIXMA-serien er den nye automatiske bildekorrigerings-funksjonen Auto Photo Fix, Auto Scan Mode som forenkler skanneprosessen og lanseringen av ChromaLife100+, kombinasjon av Canons FINE-skrivehodeteknologi, nytt blekk og nye papirtyper gir varige utskrifter som motstår falming i lengre tid. 2008-serien introduserer også to nye "WiFi"-modeller i PIXMA-porteføljen.

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge:

PIXMA har også et klart miljøbudskap, ved at Canon har redusert størrelsen på produktene og emballasjen. Det betyr mindre pappsvinn og færre containere for å transportere skriverne ut i verden. Alle PIXMA-skrivere er Energy Star-kompatible, og en flere av modellene i den nye serien har også automatisk tosidige utskrifter/kopier for å spare papir.

PIXMA-multifunksjonsproduktene
Nybegynnermodellene er PIXMA MP190, PIXMA MP240 og PIXMA MP260. Alle tre leverer kvalitetsutskrifter, høy utskriftshastighet og gir fantastisk mye for pengene. PIXMA MP190 har imponerende 4 800 x 1 200 dpi oppløsning og bruker 2 pl FINE-skrivehode. PIXMA MP240 og PIXMA MP260 sikrer denne oppløsningen med nye FINE-kassetter og nytt blekk som i kombinasjon med Canons originale fotopapir gir ChromaLife100+-utskrifter med enda lengre varighet. PIXMA MP240 og PIXMA MP260 kan levere kantløse 10 x 15 cm utskrifter på ca. 45 sekunder og har brukervennlige, selvåpnende papirkassetter, Quick Start og det nye Auto Photo Fix-programmet med automatisk fjerning av røde øyne. PIXMA MP240 har PictBridge-teknologi for utskrifter uten behov for PC, mens PIXMA MP260 har innebygd minnekortleser i stedet.

Mellomavanserte modeller er PIXMA MP540 og PIXMA MP620, og disse vil være ideelle for brukere som ønsker raskere og bedre kvalitet på bilde- og dokumentutskriftene sine. PIXMA MP540 og PIXMA MP620 benytter en av Canons mest avanserte bildemotorer og gir oppløsning på opptil 9 600 x 2 400 dpi med 1 pl FINE-skrivehode og 2 400 dpi skanneoppløsning. Modellene bruker Canons nye separate blekkassetter som støtter ChromaLife100+.

PIXMA MP540 og PIXMA MP620 har fem nye, separate blekkassetter som gir større effektivitet ettersom du kun skifter ut den fargen som har gått tom. En stor kassett med sort blekk brukes bare til tekstdokumenter, og en separat dye-basert sort blekkassett brukes for å oppnå god kontrast på bildeutskrifter. Canons
Easy-Scroll Wheel kombinert med TFT-fargedisplay gir brukeren enkel menynavigering til alle funksjoner i multifunksjonsproduktet.

PIXMA MP540 og PIXMA MP620 har minnekortlesere og PictBridge-kompatibilitet for utskrifter uten bruk av PC, mens PIXMA MP620 også har mulighet for ’WiFi’- og Ethernet-tilkobling. Begge har to papirkassetter slik at både fotopapir og vanlig papir kan lastes til enhver tid.

Den avanserte kategorien består av to modeller, PIXMA MP630 og
PIXMA MP980. Modellene forsterker Canons målsetning om å tilby enestående utskrifter gjennom kvalitet, utskriftshastighet og avansert mediehåndtering. PIXMA MP630 og PIXMA MP980 har 1 pikoliters blekkdråper med utskriftsoppløsning på opptil 9 600 x 2 400 dpi og kan levere utskriver med fotokvalitet på ca 20 sekunder. Avansert mediehåndtering sikres med Auto Duplex (for tosidige utskrifter/kopier), toveis papirmating og DVD/CD-utskrifter. PIXMA MP630 bruker en ny skrivermotor med 5 separate blekkassetter, og ekstra sort blekk sikrer økt kontrast på bildeutskriftene.

PIXMA MP980, selve flaggskipet i den nye PIXMA-serien, er et allsidig digitalt og analogt multifunksjonsprodukt med fotokvalitet. Det har seks nye, separate blekkassetter, inkludert et nytt grått blekk som leverer førsteklasses sort/hvitt-utskrifter. Du får ’WiFi’- og Ethernet-tilkobling på denne modellen, som også er styrket med et stort 8,8 cm TFT-fargedisplay – det største i serien.

En annen sentral teknologi på dette flaggskipet, er en 4 800 dpi skanner med hvit LED reflektiv skanning og 35mm film- og lysbildeskanning. Det gir ingen oppvarmingstid, slik at skanningen kan starte nesten umiddelbart. For kreative personer og fotografer vil programmet Easy-PhotoPrint Pro være meget nyttig – en Adobe Photoshop plug-in som gir kontroll over farge- og sort/hvitt-utskrifter.

Alle multifunksjonsproduktene leveres med Canons Easy-PhotoPrint EX-program for bildeutskrifter og kreative prosjekter, som for eksempel kalendere og albumer.

PIXMA-fotoskrivere
Den nye PIXMA-serien har to nye dedikerte fotoskrivere som bygger videre på Canons tidligere suksesser i dette markedssegmentet.

PIXMA iP3600 vil sannsynligvis appellere til brukere som ønsker å gjøre mest mulig ut av oppløsningen på 9 600 x 2 400 dpi og 1 pikoliters fotokvalitet. Kombinasjonen av PIXMA iP3600, 5 nye separate blekkassetter og Canons fotopapir gir ChromaLife100+ bildeutskrifter.

Med 1 pikoliters blekkdråper, maks 9 600 x 2 400 utskriftsoppløsning og standard 10 x 15 cm kantløse bilder med fotokvalitet på ca 20 sekunder, har PIXMA iP4600 den beste ytelsen blant Canons PIXMA fotoskrivere. Med 5 nye, separate blekkassetter og Canons nye fotopapir, leverer PIXMA iP4600 enestående bildeutskrifter meget raskt for krevende brukere.

Funksjoner som automatisk tosidigenhet, toveis papirmating og DVD/CD-utskrifter suppleres av utskrifter uten behov for PC med PictBridge-kompatibilitet. Begge to fotoskriverne har Auto Photo Fix og Canons medfølgende Easy-PhotoPrint EX-program, som nå også omfatter automatisk fjerning av røde øyne.

Programvare:
  • Canon Easy-PhotoPrint EX – Brukervennlig programvare for bildeutskrifter og kreative prosjekter, som kalendere og fotoalbum. Easy-PhotoPrint EX hjelper til med valg som papir og skalering, og har funksjoner som Canons nye Auto Photo Fix, som analyserer bildene og automatisk velger optimale korreksjoner basert på hvorvidt det er et portrett eller en scene. Auto Photo Fix er en oppdatert versjon av Auto Image Fix som også har automatisk fjerning av røde øyne med forbedret presisjon.

  • Canon Easy-PhotoPrint Pro - programmet for seriøse fotoentusiaster. Easy-PhotoPrint Pro er en Adobe Photoshop CS, CS2 og CS3 og Digital Photo Professional ver.2.1-plug-in som gir brukerne full kontroll over farge- og sort/hvitt-utskrifter. Adobe RGB- eller sRGB-bilder kan skrives ut i farger som tilsvarer originalene ved hjelp av ICC-profiler. Du kan også skrive ut med Canons unike fargetoner (Canon Digital Photo Colour) eller redigere/retusjere sRGB-bilder og skrive ut resultatet.

  • Canon MP Navigator EX - Programvare som leveres med PIXMA- multifunksjonsprodukter og CanoScan-skannere, og som gir et felles brukergrensesnitt for bildelagring. Programmet gjør det mulig å skanne dokumenter og bilder eller hente frem bilder på minnekort eller PC. Den oppdaterte versjonen omfatter ny Auto Scan Mode, som automatisk gjenkjenner det originale dokumentformatet (bilder, blader, osv), og deretter skanner og lagrer dokumentet med optimale innstillinger – med ett enkelt klikk.

  • CD-LabelPrint - forenkler prosessen med å skrive ut direkte på skrivbare CD-er og DVD-er.
Teknologiske forklaringer

FINE
Canons patenterte FINE halvlederbaserte produksjonsteknikk brukes til å lage skrivehoder med eksepsjonelt høyt dyseantall og høy tetthet. Dette gir Canons skrivere en unik utskriftshastighet og fotokvalitet på utskrifter av både bilder og dokumenter, også i Standard-modus.

ChromaLife100+
Det forbedrede ChromaLife100+-systemet gir flotte, varige bildeutskrifter med en kombinasjon av Canons FINE-teknologi, Canons originale fotopapir og et nytt dye-basert blekk. Ved lagring i album oppnås over 100 års varighet ved bruk av PT-101, PR-201, PP-201, SG-201 and GP-501. I tillegg sikres 30 års lysfasthet og 20 års gassbestandighet med PT-101, PR-201 og PP-201.

FINE-kassetter
Canons nye FINE-kassetter er redusert i størrelse, og dermed gir de mulighet for en helt ny generasjon med kompakte produktdesign. To kassetter (BK og CMY) gir 4-farget blekk. Sort er pigmentblekk som sikrer høy tekstkvalitet, mens farge-CMY er dye-basert blekk som gir mer glans på bildeutskriftene.

Separate blekkassetter
Nye, separate blekkassetter med nye blekksammensetninger utnytter det utvidede fargerommet ved utskrift på PP-201, PR-201 og PT-101, sammenlignet med PR-101. De mer strømlinjeformede separate blekkassettene gir også strømlinjeformet produktdesign.

PT-101 og PR-201 fotopapir
Canon har utvidet sin serie med originalt fotopapir og gir nå bedre kvalitet til lavere pris. Med en vekt på 300g/m2, er Photo Paper Pro Platinum PT-101 flaggskipet blant Canons glansede fotopapirtyper, mens 245 g/m2 Photo Paper Pro II PR-201 vil erstatte den eksisterende PR-101. Begge er tilgjengelige i formatene A4 og 10 x 15 cm, og i formatene A3 og A3+ for større skrivere.

Miljøbevissthet
Canon har som mål å tilby miljøvennlige produkter, og den nye PIXMA-serien følger opp dette gjennom forbedringer av ressurseffektivitet så vel som design. Avhengig av modell, bidrar funksjoner som automatisk tosidigenhet og 2-på-1/ 4-på-1-utskrifter til å spare papir. En stor mengde resirkulert plast brukes i produksjonen av PIXMA-skriverne, og den fysiske størrelsen på produktet er redusert med opptil 15 %. Med emballasjen er den redusert med opptil 25 %. Dette har redusert Canons bruk av karbon og antall containere som kreves for å frakte produktene. Alle PIXMA-skrivere er Energy Star-kompatible.

Se www.canon-europe.com/PIXMA-ecology for flere detaljer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar