Canon 50D


Ryktene om Canon 50D rakk ikke å bli gamle før den offisielle versjone er her. 50D blir etterfølgeren til 40D, og får 15 megapiksler, 3-tommers LCD-skjerm, Live View og ISO-verdier fra 100 til 12800. Den åpenbare konkurrenten er for øyeblikket Nikon D300. 50D har riktignok noe høyere oppløsning, men dette er neppe særlig interessant sammenlignet med støyegenskapene. Nikon har lagt listen høyt, men Canon har tradisjon for å levere kamera med gode egenskaper også på dette området.

Canon 50D vil bli bygd i magnesium, og blir utstyrt med Digic 4 bildeprosessor, noe som skal gi 6.3 bilder per sekund. Når kameraet kommer på markedet i oktober vil prisen for huset bli ca. 12.600 kroner. Den prisen skal nok raskt ned, siden Nikon D300 nå kan kjøpes for under 10.000, samtidig som Sony α 700 koster ytterliegre en tusenlapp mindre. Legg til Olympus E-3 til rundt 11.000,- og Pentax K20D til under 8.000,- og en skjønner hvor tøff konkurransen har blitt, også i denne delen av markedet.

Pressemelding fra Canon Norge:

Canon styrker i dag sin anerkjente EOS-serie med et nytt digitalt speilreflekskamera: EOS 50D. Med 15,1 megapiksel CMOS- sensor, 6,3 bilder per sekund og Canons nyeste DIGIC 4 bildeprosessor, leverer EOS 50D en unik hastighet og oppløsning, til en pris som er enestående i dagens marked.

Enestående, rene bilder
Canons nydesignede 15,1 megapikslers CMOS-sensor leverer bilder med eksepsjonelt høy detaljrikdom og lite bildestøy – ideelle for store formater eller kreativ beskjæring. Nye produksjonsprosesser, i tillegg til forbedrede fotodioder og mikroobjektiver, øker sensorens lysoppsamlingsevne. Dermed får flere piksler plass på CMOS-sensoren uten at bildekvaliteten reduseres. Disse endringene sikrer bedre ISO-ytelse og lavt støynivå. Fotografering med høy hastighet og lav belysning er mulig med ISO-hastighet på 3200, som kan utvides til ultrafølsomme 12800.

EOS-systemets integrerte rensesystem – inkludert en forbedret selvrensende sensorenhet med nytt fluorbelegg – gir høyere bildekvalitet ved å redusere, avstøte og fjerne uønsket støv fra sensoren. Resterende partikler kan fjernes automatisk ved etterbearbeiding med Dust Delete Data og Canons medfølgende Digital Photo Professional-programvare.

Høy seriebildehastighet

Canons nye DIGIC 4-prosessor er rask nok til å levere opptil 6,3 bilder per sekund i serieopptak, med buffer på opptil 90 JPEG-bilder ved bruk av UDMA-kort. I kombinasjon med Canons vidvinkel AF-system, som låser seg til objektet med 9 individuelle kryss-sensorer, er det mulig å fange fantastiske aktivitetsmotiver - også ved lav belysning. Dette gjør EOS 50D spesielt velegnet for sports- og naturbilder.

DIGIC 4 og CMOS-sensoren leverer i fellesskap 14-bits bildeprosessering som sikrer jevne graderinger og naturtro farger, i tillegg til meget rask oppstarttid og bildevisning umiddelbart etter fotografering.

Se alt
En ny 3,0" Clear View VGA LCD-skjerm gir bred visningsvinkel og ekstra stor bildevisning med høy klarhet og presis fokussjekk. Ved å veksle til Live View-programmet - som viser bildet i sanntid på LCD-skjermen - kan du glede deg over enklere fotografering i ubekvemme vinkler, eller du kan koble kameraet til PC for fjernstyrt fotografering. Live Mode har nå tre autofokusmåter: Quick AF, Live AF, og den nye Ansiktsgjenkjenning Live AF som gir optimal fokus på grunnlag av ansikter registrert i bilderammen. Dette gir anledning til raske, spontane portrettbilder.

Kontroll og brukervennlighet
Canons berømte, intuitive EOS-menysystem omfatter en ny Quick Control-skjerm som gir rask tilgang til de mest vanlige innstillingene. Et nytt Creative Auto-program gir automatisk fokusering og eksponering, samtidig som det gir mulighet for kreative ”finjusteringer” av innstillingene som for eksempel bakgrunnsskarpheten.

EOD 50D: Anb.utsalgspris inkl.mva er kr 12.599,-
Salgsstart er oktober 2008

Kort oversikt over funksjonene:
  • 15,1 megapikslers APS-C CMOS-sensor
  • 6,3 bilde/sek serieopptak, maks buffer på 90 JPEG-bilder med UDMA-kort
  • DIGIC 4-prosessor
  • ISO 100-3200, kan utvides til 12800
  • 9-punkts vidvinkel AF
  • 3,0" Clear View VGA-LCD med Live View-program og Ansiktsgjenkjenning Live AF
  • Kamerahus i magnesiumlegering, med beskyttelse mot omgivelsene
  • EOS integrert rensesystem
  • HDMI-tilkobling for høykvalitets visning og avspilling på HD-TV
  • Full kompatibilitet med Canon EF- og EF-S-objektiver og EX-serien med Speedlite-blitser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar