Casio Exilim Z250, Z300 & EX-Z85

Casio lanserer tre nye Exilim digitalkamera EX-Z300 og EX-Z250, med ny bildeprosessor, og EX-Z85. EX-Z250 og EX-Z300 får hhv. 10 og 9 megapiksler, 4x zoom (tilsv. 28-112 mm) og 3" LCD-skjerm. Begge disse modellene blir utstyrt med 3. generasjon av Casio Exilim Engine bildeprosessor, som blant annet skal gi bilder med mindre bildestøy.

Exilim EX-Z85 får 9 megapiksler og 3x zoom (tilsv. 38-114 mm), 2,6" LCD-skjerm, ansiktsgjenkjenning.

Pressemelding fra Casio Scandinavia AS:

Takket være Casios nye EXILIM Engine 3.0*, har disse to kameraene flott bildekvalitet med lite støy og moaré. Begge to er modeller med høy oppløsning, og oppviser utmerket oppløsningsevne, som gir presis og jevn bildegjengivelse. Bildebehandlingshastigheten og kraften i Casios nye prosessor muliggjør helt nye funksjoner som gir fantastiske bilder av ansikter, nattmotiver og andre motiver som har utfordret fotografer i årevis. Kameraene registrerer og korrigerer automatisk vanskelige situasjoner, som f.eks. nattfotografering der kamerabevegelse kan være et problem, eller bakgrunnsbelyste bilder hvor ansikter ofte blir for mørke. Alt dette betyr at brukeren får flotte, velbalanserte bilder av familie og venner mot hvilken som helst bakgrunn uten andre bekymringer enn å trykke på utløseren. Disse kameraene inneholder også en ”Make-up” funksjon som gir vakre bilder av ansikter: bildebehandling i høy kvalitet kan glatte ut hud og gjøre ansiktsskygger, grunnet sollys, mykere. Fotografen kan velge mellom tolv nivåer av denne bildebehandlingen, fra svak til sterk, og kan kontrollere resultatet av effekten på LCD skjemen underveis. I det hele tatt, et kamera som får fram skjønnheten i et ansikt og som tar minneverdige bilder det er verdt å ta vare på.

EXILIM Zoom EX-Z85, 9.1 effektive megapiksel kamera med elegant design


EX-Z85 har en ansiktsgjenkjenningsfunksjon som kan oppdage opptil 10 ansikter og deretter prioriterer ansiktene til forhåndsregistrerte personer for å korrigere fokus og eksponering, og en autoutløser funksjon, som tar bilde automatisk i det øyeblikket kameraets bevegelse opphører. I tillegg har kameraet en egen videoknapp som gjør det enkelt for brukeren å filme widescreen videoer. Designet på fokusrammen og fargen på menyskjermen kan tilpasses etter hver brukers ønske, og kameraet leveres i åtte farger — sølv, svart, sterk rosa, lys rosa, blå, grønn, brun og oransje. Dette kameraet leverer høy ytelse med et kompakt, elegant utseende.

EXILIM Zoom EX-Z300 og EX-Z250


De to nye kameraene er EX-Z300 med 10.1 effektive megapiksler og EX-Z250 med 9.1 effektive megapiksler. Takket være Casios originale bildebehandlingsteknologi, oppnår disse kameraene en ekstrem presis og jevn gjengivelse av høyoppløselige bilder, noe som reduserer en stor del av støyen i bilder tatt med høy følsomhet (ISO). Dette er resultatet av Casios streben etter den flotte bildekvaliteten brukere forventer fra kameraer med svært høy oppløsning.

28mm vidvinkel, 4X optisk zoomlinse
Kameraene har et zoomområde fra 28mm til 112mm (tilsvarende 35mm film kamera). Brukerne får glede av en lang rekke muligheter, fra vidvinkelfotografering som er nyttig ved fotografering av store objekter eller mange personer på et lite område, til telefotografering som trekker objekter på lang avstand nærmere.

Nye funksjoner som drar fordel av bildebehandlingen i Casios EXILIM Engine 3.0:

Håndholdt nattmotiv:
Kameraene oppdager automatisk situasjoner i mørke, hvor det normalt ville blitt uskarpe bilder uten bruk av stativ. Brukeren får klare, lyse bilder av både mennesker og nattmotiver siden kameraet korrigerer for kamerabevegelser.

Belysningsfunksjon:
Hvis en blå himmel blir for lys, eller hvis ansikter er for mørke pga lys bakgrunn i bildet, vil disse kameraene automatisk oppdage slike situasjoner og velge akkurat den rette balansen mellom lyst og mørkt. Utbrente og gjengrodde partier blir kontrollert, og en naturlig tone blir gjenskapt, slik at både mennesker og bakgrunner er jevnt eksponert.

“Sminke” funksjon:
Hvis brukeren ønsker å glatte ut ansiktshud, eller gjenskape dybden i ansiktsskygger fra sollys osv., kan bildebehandling aktiveres fra et relativt lavt nivå 1, helt opp til et høyt nivå 12, alt imens effekten av det valgte nivået sjekkes på LCD skjermen. Den mer avanserte modellen EX-Z300 har også en “Sminke knapp” som gjør det mulig å aktivere funksjonen med bare ett trykk.

Multi-motion:
På same måte som multieksponering, kan EX-Z300 (ikke EX-Z250) ta en serie av bilder av et objekt i bevegelse og kombinere de i et enkeltbilde (oppløsningen må settes på 3 megapiksler.)

CCD shift stabilisering
En mekanisk bevegelig CCD sensor i kameraet kompenserer for kamerabevegelser. Begge kameraene har selvsagt også Anti Shake DSP, som reduserer uskarphet grunnet bevegelige motiver. Dette gjøres ved å øke kameraets følsomhet (ISO) og muliggjør raskere lukkerhastigheter.

EX-Z300 har HD videofunksjon, som muliggjør high definition (1280x720 piksler) videoopptak
EX-Z300 er utstyrt med en high definition videoopptaksfunksjon, som gjør det mulig å filme vakre videoer med en oppløsning i 1280x720 piksler, bare ved å trykke på videoknappen. Begge kameraene benytter H.264 videostandarden, som lagrer flotte filmer av høy kvalitet i høykomprimerte videofiler.

Stor, høyoppløselig 230.000 piksel 3.0” LCD skjerm

Kameraene bruker en stor, klar 3.0” LCD skjerm. Høykontrastskjermen gir skarpe, opplyste bilder som lett kan sees fra alle vinkler, og skjermens høye lysstyrke betyr at den kan brukes selv i sterkt sollys.

EXILIM Zoom EX-Z85

Kompakt 9.1 effektive megapiksel kamera med 3X optisk zoom
Denne modellen med 9.1 millioner effektive piksler tar høyoppløselige bilder med høy ytelse. Kameraet har et elegant design, samt en kompakt størrelse. De fysiske målene på EX-Z85 er 89.7mm bredt, 51.7mm høyt og 19.0mm tynt.

Tilgjengelig i en rekke farger

I tillegg til vanlige kamerafarger, leveres kameraet i et vidt spekter av uttrykksfulle farger som for eksempel sterk rosa (tilgjengelig i totalt åtte farger: sølv, svart, sterk rosa, lys rosa, blå, grønn, brun og oransje).

Fokusrammer og menyskjermer som kan tilpasses etter brukerens ønsker
Fokusrammer:
I tillegg til den vanlige rektangulære fokusrammen som vises på LCD skjermen, kan brukeren velge mellom fokusrammer som f.eks. hjerteform eller en sommerfugl. Når motivet er i fokus vil en tydelig hjerteform vises, og hvis motivet er ute av fokus vil hjertet deles i to. Dette gjør det lettere å se når bildet er i fokus, og brukerne vil også ha glede av det.

Menyskjermer:
Brukerne kan etter eget ønske velge blant seks forskjellige farger (svart, sjokoladebrun, kanelbrun, rosa, himmelblå og olivengrønn) som farge på menyskjermene.

Autoutløseren tar bilde automatisk når motivet smiler eller når det ikke er bevegelsesuskarphet
Ved hjelp av teknologi som oppdager bevegelsesuskarphet, kan EX-Z85 ta bilder automatisk når håndbevegelse eller motivbevegelse opphører, selv uten å behøve å trykke på utløserknappen. Dette reduserer bevegelsesuskarpheten som oppstår i det man trykker ned utløserknappen. Kameraet vil også ta bilde automatisk i det øyeblikk motivet smiler eller når kamerabevegelse opphører ved panorering. Et bilde kan også tas i det øyeblikk brukerens ansikt fyller rammen ved bruk av selvportrett.

Widescreen høykvalitetsvideoer i H.264 videoformatet
EX-Z85 benytter H.264 videoformatet, som lagrer flotte filmer av høy kvalitet i høykomprimerte videofiler. Når videoknappen trykkes inn, tar kameraet opp widescreen videoer i forholdet 16:9.

Automatisk ansiktsgjenkjenning

Ansiktsgjenkjenning gjør kameraet i stand til å oppdage opp til 10 ansikter, og deretter, før bildet blir tatt, vil kameraet automatisk gjenkjenne de på forhånd registrerte ansiktene som man ønsker skal bli best på bildet, og gir disse ansiktene prioritet for korrekt fokus og eksponering.

Easy Mode gjør det enklere for nybegynnere å bruke kameraet
Innstillingsmenyen i “easy mode” er redusert til bare tre valg - blitz, selvutløser og oppløsning - for å gjøre det lett for nybegynnere å forstå og bruke kameraet.

2.6" widescreen LCD

Kameraet har en god og tydelig 2.6” widescreen skjerm. Informasjon om kamerainnstillingene vises i “kontrollpanelet” på høyre side av skjermen, slik at innstillingene kan endres raskt og enkelt.

* EXILIM Engine 3.0: Dette er en bildebehandlingsmodul som inneholder en ny dedikert høyhastighets bildeprosesserende CPU (central processing unit) sammen med dagens allerede kraftige CPU. Digitale kamera utvikler seg stadig med nye nivåer av “vakker billedbruk” and “anvendelige opptaksfunksjoner.” Denne nye modulen behandler komplekse bilder raskt, noe som gjør det mulig for kunder å ta og se på vakre foto med stor enkelhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar