Panasonic med tre nye kameraer

Panasonic lanserer FX37w, FX150 og Lumix DMC-FZ28.

Panasonic FX37w er etterfølgeren til det populære kompaktkameraet FX35 tilbyr vidvinkel på 25 millimeter og 5 x optisk zoom. En vidvinkel er framfor alt praktisk når mye skal med i bildet, for eksempel ved fotografering inne eller ved fotografering av større motiv som bygninger eller monument. Den intelligente autoinnstillingen har blitt ytterligere forbedret med funksjoner som blant annet AF Tracking. Det betyr at kameraet følger et objekt i bevegelse til bildet tas. Perfekt ved fotografering av barn, sport eller ved andre situasjoner med objekt i bevegelse.

Ansiktsgjenkjenningsfunksjonen har blitt forbedret ytterligere, og stiller inn skarphet og eksponering for optimal gjengivelse. Opptil 15 ansikter kan identifiseres i et og samme motiv. Når kameraet har identifisert et ansikt i motivet følger det objektet selv om det forflytter seg. Den intelligente ISO-kontrollen merker om motivet er i bevegelse før bildet tas, og justerer lukkertid og ISO-innstillinger for å oppnå beste skarphet, samtidig som den optiske bildestabiliseringen kompenserer for skjelvinger på hånden.

Den intelligente eksponeringen tilpasses til hele bildet: om en del av bildet for eksempel viser lys himmel, gjengis den mørkere i bildet for korrekt eksponering. En annen smart funksjon er det automatiske scenevalget, hvor kameraet automatisk stiller om til for eksempel makro ved nærbildefotografering, eller til portrettinnstilling når dette er riktig. Alt for en optimal eksponering og skarphet.

FX37 stiller kontinuerlig inn skarpheten allerede før berøring av avtrykkeren, noe som gir betydelig raskere responstid fra brukeren trykker på avtrykkeren til bildet blir tatt. Den 2,5 tommer store LCD-skjermen justerer automatisk lysstyrken etter omgivelsene for et tydelig bilde, til og med ved skarpt sollys.

Med FX37 er det mulig å spille inn bevegelig bilde med HD-kvalitet. Det er også mulig å koble kameraet direkte til en TV for avspilling av filmklippene.

Nøkkelfunksjoner:
 • Leica-optikk med 25 millimeters vidvinkel og 5x optisk zoom
 • 10.1 megapiksler gir meget høyoppløste bilder
 • Innspilling av bevegelig bilde i HD-kvalitet (1290 x 720)
 • Intelligent Auto-innstilling med avansert AF Tracking-funksjon
Lumix DMC-FX150 – Supertynt kompaktkamera med 28 millimeters vidvinkeloptikk

Med 14.7 megapiksler og 28 millimeter vidvinkel møter den brukerens høye krav til bildekvalitet og oppløsning. Programvalget i iA (intelligent auto) er forbedret, og akkurat som hos FX37 finnes funksjonen AF tracking for å følge et objekt i bevegelse – hele tiden med autofokus.

FX150 gir mulighet for å manuelt justere innstillingene for lukkertid, blender, fokus m.m. Den 2,7 tommer store LCD-skjermen stiller automatisk inn lysstyrken etter lyset på omgivelsene slik at man kan se bilder som er tatt og menyer tydelig.

FX150 har også forbedret ”Face Detection”- funksjon og den intelligente ISO-kontrollen, som registrerer om motivet er i bevegelse og justerer lukkertid og ISO-innstillinger for beste skarphet. Leica står for optikken med en vidvinkel på hele 28 millimeter og 3,6 x optisk zoom.

Nøkkelfunksjoner:
 • Leica-optikk med 28mm vidvinkel og 3,6 x optisk zoom
 • 14.7 megapiksler gir meget høyoppløste bilder
 • Innspilling av bevegelig bilde i HD-kvalitet (1290 x 720)
 • Intelligent Auto-innstilling med avansert AF Tracking-funksjon
 • Store muligheter for manuelle innstillinger
Lumix DMC-FZ28 – Mangesidig kamera med 27mm vidvinkel og 18x optisk zoom.

FZ28 er et kamera med store muligheter for manuell justering av innstillingene. Et kamera for den som vil gjøre noe mer ut av fotograferingen og prøve nye ting. De manuelle innstillingene har blitt forbedret fra tidligere modeller, og tilbyr et bredere utvalg men også enklere håndtering.

Leica-optikken med 18x optisk zoom og 27 millimeters vidvinkel gir stor fleksibilitet i fotograferingen, og med den kraftfulle optiske zoomen fanger man opp objekter langt unna.

Nøkkelfunksjoner:
 • 10.1 megapiksler gir meget høyoppløste bilder
 • 27 millimeters vidvinkel og 18x optisk zoom
 • Enkel manuell håndtering av innstillinger
 • Intelligent Auto-innstilling med avansert AF Tracking-funksjon
 • Innspilling av bevegelig bilde i HD-kvalitet (1290 x 720)
Veiledende utsalgspris:

DMC-FX37: kr. 3 200 ,-
DMC-FX150: kr. 3 600,-
DMC-FZ28: kr. 3 600 ,-

Ventet på markedet i slutten av august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar