Full HD fra Panasonic

Markedet for videokamera går stadig i retning mot innspilling av høyoppløselig materiale. Panasonic lanserer nå to nye videokameraer - SD100 og HS100 - som spiller inn i full HD, 1080p. Modellene har nyutviklet Leica-optikk, og er først ut med det nye 3MOS-systemet. Kameraene er omtrent identiske, bortsett fra når det gjelder grensesnitt for innspilling. SD100 bruker SD-kort, og tåler bedre støt. HS100 er en hybrid med innspilling både på minnekort og en 60 gigabyte harddisk.

Panasonics nye modeller er utstyrt med det helt nye 3MOS-systemet som gir suveren bildekvalitet med bedre farge- og detaljgjengiving. Samtidig er lysfølsomheten betydelig forbedret, og klarer illuminans (belysning) helt ned til to lux.

Utdrag fra pressemelding:

Lecia Dicomar-linsen er sammen med Panasonic blitt utviklet ytterligere, og består blant annet av en ikke-sfærisk linse for økt oppløsning og kontrast, samt en lavtspredende for å hindre fargeblødning.

De lysfølsomme linsene gjør det mulig å inkludere en 12X optisk zoom, til tross for det kompakte formatet.

Den nyutviklede optiske bildestabilisatoren har en gyrosensor som effektivt veier opp for skjelvinger på hånden, og gir konstant skarpe bilder. Kompensasjonsområdet er nesten tre ganger så stort som med tidligere systemer, og håndterer også kraftige skjelvinger. Siden løsningen er optisk, forringes ikke bildekvaliteten.

De manuelle innstillingene på kameraene er omfattende, og fokusringen muliggjør innstillinger som tidligere var innviklet og vanskelig tilgjengelig. Foruten rask zoom og fokusering kan brukeren enkelt kontrollere lukkertid, iris og hvitbalanse med den manuelle ringen.

AI-funktionen er banebrytende, og forenkler kamerabruken merkbart. I tillegg til bildestabilisatoren, har kameraene ansiktsgjengjenning, som automatisk korrigerer eksponering og fokus. Opptil 15 ansikter registreres, med det nærmest midten som referanse. Intelligent kontrastkontroll måler konstant lyset, og justerer kontrasten kontinuerlig, slik at filming for eksempel i motlys er mulig. Intelligent scenevelger ser hvilket bildemodus som passer best ut fra situasjonen.

Nøkkelfakta:
  • Avansert AI-funktion
  • Verdens første 3MOS-system
  • Ny Lecia-optikk
  • Ny forbedret bildestabilisering
  • Innspilt materiale kan enkelt kopieres mellom SD-kort og harddisk (HS100)
  • Kompatibelt med Panasonics VIERA Link
  • Spill inn med ekte 5.1-kanalslyd og zoomfunksjon
  • Manuell ring - for enklere manuelle innstillinger
  • 1920 x 1080 full HD-inspilling
Anbefalt utsalgspris:

SD100: kr. 8 800 ,-
HS100: kr. 10 500 ,-

Lansering i slutten av august.

Kommentarer