NIKKOR-objektiver med perspektivkontroll

Nikon lanserer to nye spesialobjektiver PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85mm f/2.8D II. De nye PC-objektivene er konstruert spesielt for bruksområder som arkitektur- og landskapsfotografi, samt for studiobruk. Begge objektivene har både vipping og forskyvning (Tilt & Shift) og automatisk blenderstyring.

Objektivene sies å være utviklet spesielt for brukere av kameraer med FX-format, som D3 og kommende D700. I likhet med PC-E 24 mm f/3,5D ED som ble lansert tidligere i år, styrker disse nye objektivene NIKKOR-systemet ytterligere når det gjelder spesielle bruksområder.

Begge objektivene er i toppklasse når det gjelder skarphet over hele bildefeltet og fravær av vignettering - på alle avstander, fra makro til uendelig. De har også Nikons nyeste antirefleksbehandling, et nanokrystall-belegg som reduserer uskarphet forårsaket av lysflekker og innvendige reflekser.

Utdrag fra pressemelding fra Nikon Norge:

PC NIKKOR-objektiver er bygget for profesjonell bruk i felten eller i studio. En fint avrundet, nibladet blender bidrar til at gjenstander som er ute av fokus i bakgrunnen fremstår som myke og naturlige.

Brennvidden 45 mm er omtrent som for det klassiske normalobjektivet, men her har fotografen dessuten mulighet til å kontrollere både perspektiv og dybdeskarphet. Nærgrense er 25 cm, minste blenderåpning er f/32. Objektivet har ett linseelement av ED-glass.

PC-E 85mm f/2.8D II erstatter den eksisterende PC Micro NIKKOR 85 mm f/2,8D og er ideelt for produktbilder og portretter. Den optiske konstruksjonen er omtrent som forgjengeren, men PC-E 85mm f/2.8D II er lettere og mindre. Nærgrense er 39 cm, minste blenderåpning er f/32.

Viktige egenskaper
  • Nanokrystall-belegg øker skarpheten ved å redusere overstråling og reflekser.
  • Høy optisk ytelse – minimalt med fortegning og fargefeil.
  • Elektromagnetisk blender muliggjør automatisk blenderstyring (for kompatible kamerahus)
  • Forhåndsinnstilt blenderåpning er mulig med blenderringen og nedblendingsknappen.
  • Mulighet for makrofotografering ned til 0,25 m og 0,39 m for henholdsvis PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85mm f/2.8D II (ved 1/2x)
  • Ni-bladet avrundet blender.
  • Godt beskyttet mot støv og fukt.
PC-E 45 mm f/2,8D leveres med solskjerm HB-43 og veske CL-1020, mens PC-E 85mm f/2.8D II leveres med solskjerm HB-22 og veske CL-1120.

Begge objektiver vil være i salg fra august 2008, med en veiledende pris på PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85mm f/2.8D II NOK 15 990,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar