Panasonic TZ5

Panasonic er utstyrt med samme Leica DC Vario-Elmar 10x zoomobjektiv som forgjengeren TZ3. Kameraet har fått ni megapiksler og svært interessante videoegenskaper: inntil 1280x720 dynamisk HD-oppløsning.

Panasonic har utviklet en ny bildeprosessor - Venus Engine IV - som også har fått plass i dette kameraet. Denne skal gi bedre bildekvalitet samtidig somden styrer den optiske bildestabilisatoren med høyere presisjon enn tidligere.

Digit.no har testet Panasonic TZ5, og konkluderer blant annet som følger:

Bruksmessig er kameraet meget anvendelig, med en stor og klar skjerm med eksepsjonelt høy detaljgjengivelse. Det oppveier i stor grad for at optisk søker mangler. Kameraet gir rimelig god trygghetsfølelse, men plastkanten på fronten kunne gjerne gitt bedre friksjon. Likeledes burde det vært tydeligere funksjonsmarkering av knappene på baksiden. Mest irriterende er likevel at det er en fysisk bryter for å skifte mellom opptak og avspilling, samt at funksjonsrattet har for slappe klikkstopp, slik at at det lett kommer ut av stilling. Det er også grunn til å påpeke at fingrene lett kommer i veien for blitzen hvis man ikke er obs på det.

TZ5 har en rekke smarte funksjoner og finesser, men kunne nådd et mye større publikum om det også hadde hatt mulighet for manuell eksponeringskontroll og opptak i RAW. De som vil ha et mest mulig automatisk kamera vil finne optimale løsninger i TZ5, ikke minst er den intelligente kontrollen av eksponeringen førsteklasses. I de aller fleste situasjoner løser kameraet oppgavene med glans. Også for dem som setter videokvalitet høyt, byr TZ5 på ytelser av toppkvalitet.

Takket være et objektiv med imponerende høye ytelser og en meget effektiv bildeprosessor, blir den generelle bildekvaliteten meget høy. TZ5 leverer stabil og godt balansert eksponering, meget presis hvitbalanse, nøyaktig fargegjengivelse og veltilpasset komprimering. Dessverre er ikke alt like fullkomment. Liksom de fleste andre kameraene fra Panasonic, er også TZ5 plaget av mer bildestøy enn de fleste konkurentene. Støyen er riktignok ikke mer plagsom enn at man trygt kan lage A4-kopier fra bilder tatt ved ISO 400 uten at støyen blir sjenerende, ISO 800 går til nød an, men ved ISO 1600 blir støyen plagsom.
/../
Prisen rundt 3.500 kroner er det heller ikke noe å si på, sett i lys av det eksepsjonelt kompakte designet med 10x zoom og optisk bildestabilisator, 9 Mp bildeoppløsning, 3" skjerm med 460.000 bildepunkter, kameraets effektivitet og generelt høye bildekvalitet. Likevel tror vi mange ville betalt noen hundrelapper ekstra for å få lukker/blender-prioritet, RAW og enda bedre støyreduksjon.


Les hele testen hos Digit.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar