Ingen kjøper Blu-ray

Salget av frittstående høydefinisjons-spillerne går med tregt. Mes det i løpet av to måneder ble solgt bare 1.600 Blu-ray-spillere ble det omsatt hele 27.000 DVD-spillere.

Blu-Ray-spillerne som er integrert i spillkonsollen Sony PlayStation3 selger imidlertid bra: Ifølge importøren Nordisk Film er det hittil i år solgt 17.000 PS3.

Før 2008 er omme, regner elektronikkbransjen med å selge totalt 20.000 Blu-Ray-spillere og 250.000 DVD-spillere.

Frittstående Blu-Ray-spillere har heller ikke utløst den helt store interessen hos amerikanerne. I begynnelsen av juni kunngjorde markedsanalytikerne i firmaet NPD en ny undersøkelse. Den viser at færre enn 9 prosent av amerikanere som har HD-skjerm hjemme, planlegger å kjøpe Blu-ray-spiller. Bare 6 prosent av alle som ble spurt, er interessert selv om spillerne bare koster 2000 kroner i USA.

40 millioner amerikanske husstander har hittil skaffet seg HD-klar flatskjerm. I følge NPD-undersøkelsen visste bare 45 prosent av dem hva Blu-ray var. De fleste var mer enn fornøyd med bildekvaliteten fra vanlige DVD-plater. Blant de som har PlayStation 3, brukte bare 43 prosent spillkonsollen til å se Blu-Ray film.

Det store salget av vanlige DVD-spillere i Norge tyder på det samme. Nye DVD-spillere med heldigital HDMI-kontakt kan oppskalere bildet og forbedre gjengivelsen på store flatskjermer.


Ingen kjøper Blu-ray - mobilen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar