Canon 450D

Canon EOS 450D er utstyrt med en 12,1 megapikslers CMOS-sensor, integrert EOS rensesystem, 3,0" LCD-skjerm med direktevisning og nytt 9-punkts AF-system.

Mange av kameraets funksjoner er allerede velkjent fra Canon profesjonelle kameraer i EOS-1-serien, inkludert DIGIC III-bildeprosessor og et redesignet menysystem med funksjoner som for eksempel lar deg betjene Speedlite-blitsen direkte fra kameraets LCD-skjerm.

450D føyer seg inn i rekken av rimelige speilreflekser fra Canon. Da 300D kom for fem år siden satte den en ny standard når det gjelder forholdet pris-funksjonalitetdagens utgave 30% mindre enn for fem år siden.

Digit.no har testet Canon 450D og konkluderer blant annet som følger:

Etter å ha vurdert hva EOS 450D har i by på av egenskaper, ytelser og bildekvalitet, er det ikke til å unngå at prisen blir et vesentlig moment. I en slik kontekst er EOS 450D å betrakte som en minst like stor sensasjon som EOS 300D var i sin tid. Kameraet leverer kvaliteter som er så tett opp til storebroren EOS 40D, at det kun er fysiske momenter og finesser som skiller. På visse områder er EOS 450D faktisk bedre, med høyere bildeoppløsning, mer avansert Live View-funksjon og faktisk bedre JPEG-kvalitet.
/../
Mest sannsynlig vil fordelene med direkte innstillingsvalg fra LCD-skjermen og Live View med permanent bilde være vesentligere momenter som taler til fordel for EOS 450D - og selvfølgelig en lavere pris. Om man sammenligner EOS 450D med andre merker i samme prisklasse, blir bildet litt mer nyansert. LCD-skjermen på EOS 450D er for eksempel ikke utvippbar og dreibar og man kan ikke navigere seg fram til en innstilling fra LCD-skjermen. I den store sammenhengen blir dette for bagateller å regne.

Om man utelukkende skal se på bildekvaliteten, har EOS 450D et potensiale som er langt høyere enn hva det medfølgende standardobjektivet klarer å levere. Kameraet fortjener rett og slett et bedre objektiv. I hvilken grad en vanlig amatør vil se svakhetene på bildene, og i så fall om det vil ha noen betydning, er en helt annen sak.

Konkurransen er knallhard i dette prissegmentet og det er mange konkurransedyktige kandidater fra Nikon, Olympus, Pentax og Sony, som på hver sin måte har finesser som overgår EOS 450D, men i sum er det få som følger EOS 450D helt til målstreken. Canon har eksempelvis norsk meny som standard i alle sine kameraer og de leverer markedets overlegent beste og mest omfangsrike programvare inkludert i prisen.

Når man velger et speilreflekskamera skal man være klar over at man ikke bare velger et kamera, men et system. Canon har det største utvalget av optikk og tilbehør, bl.a. er EOS 450D et av få kameraer i denne klassen som kan utstyres med et dedikert batterigrep og som har nettadapter og 12V lader i assortementet. Ytterligere en faktor er at så godt som samtlige objektiver fra frittstående produsenter av optikk kan leveres for Canon EOS kameraer.


Les hele testen hos Digit.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar