Epson Stylus Pro 7900 og 9900

Epson lanserer 24" Stylus Pro 7900 og 44" Stylus Pro 9900, og setter en ny standard innen det profesjonelle storformatmarkedet. En forbedret blekkformel, ny skrivermekanisme og en rekke nye teknologier gjør disse to skriverne ideelle for produksjon og kontrakt prøvetrykk i tillegg til fine-art og fotografi applikasjoner i høyeste kvalitet. Skriverne vil også kunne bidra med å utvide forretningsområdet for trykkerier til krevende prøvetrykk på emballasje- og det flexografiske markedet.

Den nye skrivermekanismen som kommer med Stylus Pro 7900 og 9900 bygger på Epson's MicroPiezo TFP (Thin Film Piezo) skrivehode som ble introdusert med lanseringen av Stylus Pro 11880 i fjor. Den leverer perfekte dråper med høy presisjon og kan levere en oppløsning på opp til 2880 dpi. Både antall dyser og gjennomløp er doblet i Stylus Pro 7900 og 9900, noe som resulterer i en maks hastighet på 40m2/timen. Med denne økte hastigheten, sikrer det nye 10-kanal MicroPiezo TFP skrivehodet produksjon av høyeste bilde kvalitet.

Epson Stylus Pro 7900 og Stylus Pro 9900 kommer med ny 5. generasjon pigmentert blekk som er vesentlig for kvaliteten på utskriftene. Epson UltraChrome HDR (High Dynamic Range) blekk er et 11-fargers blekksett som består av Pk, Mk, Lk, LLK, C, VM, Y, Lc, VLm, Or og Gr og er tilgjengelige i 350ml og 700ml blekkpatroner. Dette høykvalitets blekksettet utvider Epsons UltraChrome K3 med Vivid Magenta ved å legge til Orange og Green blekk, hvilket signifikant øker omfanget av farger som oppnås, spesielt fra lys grønt til gult og fra gult til rødt. Det Orange blekket bidrar spesielt med å minke kornetheten i hud toner. Epson UltraChrome HDR flytter grensene ved blekk kjemi og leverer den bredeste farge skalaen på markedet til dags dato på en rekke ulike type medier. Dette gjør at Stylus Pro 7900 og 9900 er ideelle løsninger for det krevende prøvetrykksmarkedet, spesielt der det er krav til unike spot farger.

Det at den nye blekkteknologien har mulighet til både å maksimere fargeskalaen uten at det går på bekostning av utskriftskvaliteten og samtidig gi jevnere gradering er optimalisert ved den nye Epson’s LUT teknologien. Gjennom avansert matematisk oversettelse av RGB til 11-farger CMYK integrerer LUT teknologien hi-fidelity primærvalg og gir fargekonsistens ved ulike lysforhold, jevnere overganger mellom farger, reduksjon i kornetheten og et bløtere fargeomfang.

Epson SpectroProofer (ekstrautstyr) gjør Epson Stylus Pro 7900 og Stylus Pro 9900 til sikre, konsistente og gjentagbare proof verifikasjoner og kalibreringsløsninger for utskrifter, og gjør remote proofing til en realitet. Ved å benytte denne spektrophotometerløsningen kan følgende fargekontroll arbeidsflyt oppnås automatisk og meget presist: fargekalibrering, fargesertifisering, daglig fargesjekk, lage profiler, tilpasning av spot farger, oppfølging av fargeskift og oppnåelse av mål. Ytterligere kan et fargekart, til sammenligning med Fogra, bli skrevet ut til støtte for sertifiseringsprosessen. Epson SpectroProofer in-line, off-carriage kalibrerings og verifikasjons system understøttes av et X-Rite spectrophotometer og er kontrollert av Epson SpectroProofer programvare eller en tredjeparts RIP. Den er tilgjengelig med eller uten et UV-skåret filter så vel som utskiftbart svart eller hvit bakgrunn.

Andre nye teknologier som leveres med Stylus Pro 7900 og 9900 er muligheten til automatisk å bytte mellom Photo og Matte Svart blekk, et integrert automatisk roterende knivsystem, en ny kjerneløs rullholdermekanisme, et nytt automatisk papirinnsetting og papirutløsnings system og Epsons nye automatiske dysekontroll teknologi. I tillegg til lanseringen av de to nye skriverne kommer det også en helt ny serie med høykvalitets fine-art medier så vel som bakbelyste medier.

Fakta om Epson Stylus Pro 7900 og 9900:
  • •11-fargers Epson UltraChrome HDR blekksett, utvider UltraChrome K3 med Vivid Magenta ved å tilføye Orange og Green i 11 separate, høykapasitets 350ml eller 700ml blekkpatroner
  • 10-kanal Epson MicroPiezo TFP skrivehode for presise og pålitelige bilder av høyeste kvalitet
  • Epson Variable-sized Droplet Technology for optimal hastighet, blekkbruk, effektivitet og bilde detaljer.
  • Epson SpectroProofer teknologi drevet av X-Rite spectrophotometer (ILS20EP) som opsjon
  • Automatisk bytte av Matte og Photo Black blekk
  • Epson nye LUT teknologi og super halftone teknologi for jevne graderinger, mindre kornethet og utsøkt gråskala
  • Epson automatiske dyse kontroll teknologi
  • Optimalisert gjennomløp ved bruk av rullende kniv

Epson Stylus Pro 7900 og 9900 er tilgjengelige fra høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar