Neppe HDTV før i 2015


Foto: Aronyx
Hverken TV2 eller NRK vil etablere en egen HDTV-kanal i overskuelig fremtid.

- Vi vil innføre High Definition i vår produksjon gradvis fram til 2015. Først da har vi planer om å ha utfaset alt analogt opptaktsutstyr i alle avdelinger og på distrikskontorene, sier NRKs teknologidirektør Arild Hellgren til Teknisk Ukeblad.

Det vil gå minst syv år før de to største norske TV-produksjonsmiljøene har gått helt over til HD når de tar opp programmer eller viser live-sendinger.

- Vi har ikke tatt noen beslutning når vi skal gå for HDTV. Men vi saken til utredning de nærmeste månedene. Uansett hva vi velger å gjøre, så tror jeg ikke vi klarer å bytte ut alt analogt utstyr før NRK, altså i 2015. Ting tar tid - ikke minst når det gjelder implementering av nye teknologier i TV-produksjonen, sier konserndirektør Rune Indrøy.

- Det er få TV-kanaler i Europa som har lykkes med HDTV kommersielt. Den engelske TV-kanalen Sky har som en av de få hatt kommersiell suksess med en egen HD TV-kanal. Tyskerne har til sammenligning lagt ned HDTV-kanaler fordi de ikke ser lønnsomheten i disse, sier tidligere teknologidirektør Phil Laven i EBU.


TU.no - Du får ikke HDTV før i 2015 - Teknisk Ukeblad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar