Canon Powershot SX100 IS

Canon SX100 IS ble lansert høsten 2007 som et rimeligere alternativ til Canon S5 IS. Lavere pris betyr at Canon har ofret noen funksjoner, samt gjort noen kompromisser for å få et mer lommevennlig kamera.

Canon er langt fra alene i dette segmentet Fujifilm S5800, Panasonic TZ3 og Sony H3 er eksempler på modeller med lignende spesifiksjoner.

Akam .no har testet Canon Powershot SX100 IS og konkluderer blant annet som følger:

SX100 IS minner på mange måter om Canons A-serie med bruk av AA-batterier, mye plast og enkel, men bra byggekvalitet. Til tross for plastikkfølelsen er ikke dette noe billigkamera. Objektivet er utstyrt med bildestabilisator og blender F2.8 til F4.3 er et hakk bedre enn H10 og TZ5 som starter på henholdsvis F3.5 og F3.3 ved vidvinkel. SX100 IS har dessuten både blenderprioritert og lukkerprioritert automatikk samt full manuell kontroll. Canons grønne innstilling og motivprogram er på plass for de som ønsker at kameraet skal bestemme alt.

Bildekvaliteten var jevnt over bra med god fargegjengivelse og skarphet – også i hjørnene av bildet. Største ulempe vi fant er litt mer enn middels tendens til å gi utbrente høylys i bilder med stor kontrast. I svakt lys er SX100 IS som andre kompaktkameraer. Det vil si at resultatene kan bli helt OK hvis man bruker lav ISO og lange lukkertider, men økes ISO-verdien får man mye støy, mister detaljer og får mindre dynamisk område. Igjen er dette ting som plager nesten alle kompaktkameraer, og her er SX100 IS minst like bra som konkurrentene.

/../

Totalt sett synes vi SX100 IS er et bra kamera, og spesielt mulighetene for full kontroll over både eksponering og bildeparametre er positivt. Det vi ikke er så sikre på er om prisforskjellen til de mer avanserte modellene er stor nok. Canons toppmodell i ultrazoomklassen (S5 IS) kostet for eksempel omtrent 500 kroner mer da vi sjekket i begynnelsen av april 2008. Og for de ekstra kronene får du bedre (og vridbar) skjerm, elektronisk søker, større zoomområde, bedre videofunksjon og bedre byggekvalitet.


TEST: Canon Powershot SX100 IS - Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar