Panasonic Fx100

Panasonic Fx100 ble lansert i mai 2007 og har dermed vært på markedet en stund. Kameraet er utstyrt med en 3.6x zoom og en sensor med 12 megapiksler. Selve huset er laget metall og er temmelig kompakt. En vidvinkel på 28mm Fx100 fra den store mengden.

Akam.no har testet Panasonic Fx100 og konkluderer blant annet slik:

Fx100 er et helt greit kamera i lommestørrelse, men ergonomi, bilde-til-bilde hastighet og fokuseringshastighet er bare middels. LCD-skjermen er bra, men Fx100 mangler søker. 3.6x zoom er ett pluss, mange av konkurrentene nøyer seg med 3x – og dårligere vidvinkel.

Fx100 er et rent pek-og-klikk kamera uten manuell kontroll. Selv lukker- eller blenderprioritert automatikk mangler og eneste mulighet for overstyring av eksponering man har er eksponeringskompensasjon. Bildeparamtre som fargemetning, kontrast, oppskarping og støyfjerning kan derimot stilles individuelt og det er en fordel selv om de fleste kjøpere av denne typen kameraer neppe vil benytte seg av disse justeringsmulighetene.

Bildekvaliteten utmerker seg ikke spesielt verken positivt eller negativt. Bildene blir bra i gunstige forhold, det vil si med nok lys og ikke alt for høy kontrast. I svakt lys blir det mye støy og støyfjerning hvis ISO økes. Panasonic fikk mye kritikk for håndtering av støy en periode, men har for eksempel i FZ18 forbedret seg. Fx100 oppfatter vi som et lite skritt tilbake igjen med synlig støy på en del bilder allerede ved laveste ISO. Fx100 har ganske svak blits og dårlig blender ved full tele. Det er synd for med 28mm vidvinkel kunne Fx100 vært godt egnet for bilder inne.

Selv om vi har ramset opp en del negative sider ved Fx100 så skal det sies at dette er ankepunkter som gjelder i større og mindre grad for alle kompaktkameraer i denne klassen. Så er det et kamera i denne størrelsen du er på jakt etter er ikke Fx100 spesielt dårligere enn konkurrentene.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar