Photoshop Express

Photoshop Express har lite med Photoshop å gjøre. Dette er snarere en posisjonering fra Adobes side i den nedre delen av markedet der behovene ikke er all verden og betalingsviljen ditto. På sikt kan imidlertid en gratistjeneste være inngangsporten til tjenester der man tar betalt.

Dermed er forskjellige gratistjenester og programmer, som Picknic, Googles Picasa, Photobucket eller Flickr potensielle konkurrenter til Adobe.

Adobes Photoshop Express er foreløpig på Beta-stadiet og etter sigende forbeholdt amerikanere, skjønt det betyr fint lite dersom du kan leve med å registrere deg som amerikaner. Kanskje butter det dersom du registrerer deg med en norsk epostadrresse, men gmail dugde i alle fall....

Pressemelding fra Adobe:

dobe Systems har nå gjort en åpen betaversjon av Adobe Photoshop Express tilgjengelig, et nytt Internet-basert program for bildehåndtering som kostnadsfritt gir muligheter til å spre, redigere og presentere digitale bilder. Photoshop Express er det siste medlemmet av Adobes Photoshop-familie og utnytter det beste av Adobes teknikk for bilderedigering og gjør den enkelt tilgjengelig for potensielle brukere via nettet.

Med Photoshop Express kan en bruker kostnadsfritt lagre opp til to gb med bilder på nettet, redigere sine bilder og dele disse på en kreativ måte – blant annet via nedlastinger og opplastinger til populære nettverkssider som for eksempel Facebook. I løpet av betatest-perioden vil Adobe vurdere brukeres synspunkter på Photoshop Express og produktets funksjoner, disse vil senere bli utviklet videre.

- Photoshop har forandret det visuelle landskapet i verden. Med Photoshop Express blir det nå enkelt for alle som knipser digitalt å oppnå de flotte resultatene som Adobe er kjent for. Photoshop Express er en praktisk webplass er du kan lagre, redigere og kommunisere med dine foto, uansett om du er hjemme, på skolen eller ute på reise, sier Doug Mack, Adobes sjef for produkter og tjenester innen privatmarkedet.

Enkelt, moro og tilgjengelig
Via en vanlig nettleser kan Photoshop Express laste opp, organisere og bearbeide digitalfoto, samtidig som originalbildet forblir uforandret. Med Photoshop Express kan hvem som helst med bara noen museklikk enkelt redigere, så vel som å fjerne detaljer og røde øyne, forvandle fargebilder til svart-hvitt samt beskjære og endre formatet på bildene, og mye mye mer.

Det er intet krav om erfaring for å legge til spesial effekter som videre kan imponere venner og familie. De fleste funksjonene i Photoshop Express utføres med kun ett klikk. Eksempelvis Sketch-effekten som forvandler fotoet slik at det ser ut som en tegning og med Distort kan man tulle videre ved å manipulere ansiktsformer eller andre deler av bildet for å oppnå en komisk effekt. Selv brukere med begrenset erfaring og kunnskap om bilderedigering kan enkelt velge passende effekter ved hjelp av testbilder som viser resultatet som kan oppnås med de ulike effektene.

Photoshop Express har en rad ulike alternativer for deling og kreativ kommunisering av bildene. Blant annet er det mulig å legge opp bildegalleriet så det er tilgjengelig viaweb og enkelt overføre bilder til blogger og nettverkstjenester uten behov for å forlate programmet. Bildespeil kan gjøres mer spennende med animasjoner som gjør at bildene kan glide eller fly over skjermen, noe som igjen skaper muligheter for unike personlige presentasjoner.

Photoshop Express er det siste steget i Adobes satsing på å utnytte sin avanserte teknologi innen kreativt arbeid og videre gjøre denne tilgjengelig for nye grupper av brukere på nettet. I begynnelsen av 2007 ble Adobe Premiere Express, et nettbasert verktøy for videoredigering gjort tilgjengelig på hos blant annet MTV og Photobucket. Adobe Premiere Express tilbyr en del av funksjonene i det fullutrustede videoredigeringsprogrammet Premiere Elements.

Betaversionen av Adobe Photoshop Express er tilgjengelig på Link åpnes i nytt vinduhttp://www.photoshop.com/express og fungerer med alle typer nettlesere, som Internet Explorer, Firefox og Safari. Photoshop Express er utviklet med Flex, Adobes kostnadsfrie rammeverk for bygging av rike Internet-applikasjoner. Med Flex får applikasjoner et enhetlig utseende og brukeropplevelsen uavhengig av nettleser.

Alt som behøves for å benytte Adobe Photoshop Express er en nettverkstilkobling og nettleser med Flash Player 9. Innledningsvis er Photoshop Express på engelsk og rettet mot USA. Tjenesten er dog tilgjengelig for alle brukere, men kan oppfattes som langsom når den kjøres fra andre land. Adobe planlegger flere språkversjoner og vil tilpasse tjenesten til flere land.


Adobe Photoshop Express

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar