Ricoh GX100

Ricoh GX100 er en oppgradering av Capilo GX8, men kameraet har også mye felles med GR Digital.

GX100 har 10 megapiksler og innebygget bildestabilisator. Det unike med dette kameraet er imidlertid zoomområdet som starter på 24mm, riktignok bare med 3X zoom, men mer vidvinkel får du ikke fra et kompaktkamera i dag.

Akam.no har testet Ricoh GX100 og konkluderer blant annet slik:

Ricoh GX100 er et morsomt kamera som på mange måter er slik andre produsenters toppmodeller burde vært. Da tenker vi på byggekvalitet, ergonomi og brukergrensesnitt. Dessuten er RAW-format tilgjengelig og blitssko gir mulighet for bruk av ekstern blits. Alle vanlige automatisk og manuelle funksjoner er tilgjengelige og kameraet er utstyrt med bildestabilisator.Også zoomområdet med vidvinkel på 24mm gjør at LX100 skiller seg fra mengden. 3x zoom og lengste tele på 72mm er derimot ikke spesielt mye, så her må man velge. GX100 og bra vidvinkel eller mer tradisjonelle modeller som Canon G9 og Nikon P5100 som starter på 35mm, men gir mer tele. Panasonic LX2 ligger i mellom med zoomområde fra 28-112 mm.

GX100 er dessverre ikke perfekt. Bildekvaliteten matcher ikke helt resten av kameraet. Først og fremst er ytelse ved høy ISO dårlig, men GX100 gir også synlig støy ved lav ISO på noen bilder. Ikke nok til at det er et problem ved vanlige forstørrelser, men laveste ISO burde være tilnærmet støyfri. Men det er også mye positivt å si om bildekvaliteten til GX100. Bildene av oppløsningskartet viste noen av de beste resultatene vi har sett fra et 10MP kompaktkamera og hjørneskarpheten er også bra. Vi fant dessuten lite kromatisk aberrasjon/feilbrytning og optikken virker generelt meget bra, spesielt med tanke på den kraftige vidvinkelen som GX100 er utstyrt med.


Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar