Preus museum inviterer til juryert utstilling

Søndag 17. august arrangeres for andre gang Fotografiets dag på Karljohansvern i Horten. Fotografiets dag 2007 ble en suksess med 1200 besøkende.

I år følges opplegget fra i fjor med utstillinger, foredrag og aktiviteter for alle, så vel familier som fagfolk, utendørs og innendørs. Arrangementene vil bli mangfoldige, inkluderende og speile hele bredden av fotografiet som bildekultur og kunstnerisk medium.

Nå oppfordres du til å sende inn dine bilder for deltakelse på vår utendørs utstilling. Hovedattraksjonen under Fotografiets dag er nemlig Norges største utendørs utstillingsvegg. Veggen har over 100 løpemeter og her vil fotografene henge opp sine egne bilder. Dette skaper et unikt møte mellom fotografene og publikum!

En del av utendørsveggen vil være forbeholdt inviterte fotografer. Den andre delen er forbeholdt en åpen juryert utstilling. Nytt av året er at hver fotograf får en hel vegg på 150x120 cm. Samtidig er utstillingen med de inviterte utstillerne flyttet til en annen del av området.

Du inviteres nå til å sende inn bilder via e-post for juryering til den juryerte delen av utstillingen. Motiv velges på fritt grunnlag. Det eneste Preus museum og de norske fotografforeningene ønsker er at bildene skal vise et personlig og estetisk engasjement! Både amatører, studenter og profesjonelle oppfordres til å sende inn. Alle innsendte bilder vil bli bedømt av en faglig jury fra Preus museum og de norske fotografforeningene. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene. Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. På Fotografiets dag den 17. august tar fotografene selv med bildene sine - de samme som ble sendt inn til juryeringen - og monterer dem på veggen. Se informasjonen med liten skrift under eller www.preusmuseum.no for detaljer omkring påmelding og innsending.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Pressefotografenes Klubb, Norsk Selskap for Fotografi, Norske Naturfotografer, BioFoto og Norsk Fotohistorisk Forening.

Ikke vær beskjeden. Send inn dine beste bilder!
Hjertelig velkommen til Norges største utendørs fotoutstilling.
Vi sees i Horten den 17. august!


Slik sender du inn bildene
Velg ut 1-6 bilder, enten i farge eller i svart/hvitt. Hver av de digitale bildefilene må ha en størrelse på maksimum 2 Mb og være lagret i JPEG-format. Send inn bildene via e-post til fotografietsdag@preusmuseum.no og merk emnefeltet "Åpen Klasse 2008". Tituler hver bildefil med eget navn (etternavn_fornavn) og nummerer dem (1, 2, 3). Eksempel: "hansen_guri1.jpg"; "hansen_guri2.jpg", osv. For å dekke administrasjonskostnader vil en liten juryavgift påregnes. Innbetal kr. 100 til kontonummer 25050717820, og skriv i merknader "Juryavgift [ditt etternavn og fornavn] 2008".

Frist for påmelding, innsending av bilder og betaling er satt til 1. mai 2008.

OBS! I første omgang mottar vi kun digitale bildefiler. Presentasjonen skal innpasses på en veggplass som er 150 cm bred og 120 cm høy. Alle bildene skal vises uinnrammet og fotografene velger selv hvordan de vil henge opp bildene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar