Anton Corbijn portretterer Al Gore


Foto: Anton Corbijn
I fotoutstillingen "Feber" viser Anton Corbijn seks portretter av fredsprisvinner Al Gore. Bildene viser sider av Gore som verden sjelden ser: Leken og løssluppen, og omgitt av den naturen han arbeider for å bevare.

- Anton Corbijn er en av verdens beste portrettfotografer, sier direktør Bente Erichsen. - Han skaper bilder som er originale og uformelle, som er fasinerende i komposisjon og bruk av kontraster - og som viser helt nye sider av de personene han tar bilde av.

Det er nå over 30 år siden Anton Corbijn oppdaget fotografiet gjennom sin kjærlighet til musikk. Corbijn er født i 1955 i Strijen i Nederland, og brukte farens kamera til å fotografere en utendørskonsert i 1972. Scenefotografering utviklet seg snart til portrettfotografering.

Corbijn har bodd i London siden 1979, og er i dag anerkjent som en av de mest innflytelsesrike fotografene i musikkens verden. Corbijn er selvlært, og har endret innfallsvinkel til fotografiet flere ganger gjennom årene, men har holdt seg relativt nært sine første motiver - artister generelt og musikere spesielt.

Noen av hans mest berømte fotografier er av Clint Eastwood, Cameron Diaz, Miles Davis, Frank Sinatra, Naomi Campbell, William S. Burroughs, Tom Waits, Allen Ginsberg, Isabella Rossellini, Joni Mitchell, Bono og Robert De Niro.


Foto: Ørjan F. Ellingvåg
Utstillingen består også av bilder og tekst fra reportasjeserien "Klode i krise" som Dagens Næringslivs reportasjeteam fotograf Ørjan F. Ellingvåg og journalist Frode Frøyland. Denne delen dekker den andre fredsprisvinnerens arbeid - FNs klimapanel.

Fredsprisvinnerne åpner utstillingen om seg selv tirsdag 11. desember.

Nobels Fredssenter

Kommentarer