Seminarer om digital film

To interessante semnarer som tar tak i utviklingen av digitale verktøy og digitale distribusjonsformer for "film"

Les også om demo av Red One.

Digitale verktøy: Estetisk revolusjon?
Digitale kameraer begynner for alvor å utfordre 35mm, ikke bare for tilsynelatende hjemmesnekret film. Lavbudsjetts dokumentarfilm har lenge utfordret og utviklet filmuttrykket. Også storbudsjettsproduksjoner har nytt godt av digital teknologi, spesielt til postproduksjon. Betyr digital teknologi ny estetikk og fortellemåte?

Hvilke estetiske muligheter og utfordringer representerer det for filmskapere? Filmfotografene Odd-Geir Sæther, Ole Johan Roska (begge David Lynchs INLAND EMPIRE) og John Christian Rosenlund (DEN BRYSOMME MANNEN) møter medieviter Erlend Lavik (UiB), med doktorgrad om estetiske konsekvenser av det digitale i film, og produsent Jon Nguyen (LYNCH), og snakker muligheter og utfordringer i det digitale formspråket.

Scandic Bergen City, Håkonsg. 2 -7, 22.10.2007 kl. 11:00


Digital distribusjon – en gave til Hollywood?
Får festivaler, små distributører, filmklubber og cinematek det bedre eller verre med digital distribusjon? Mange hevder at digital distribusjon bare hjelper de store produsentene, distributørene og kinoene som opererer med storfilmer og satser på kort levetid. Hollywood vil kunne slå av en bryter når de finner det for godt, og hindre små aktører fra å spre film. Ser det helt mørkt ut eller kan de små nyte godt av billig logistikk for å kunne presentere et bredere tilbud?

Björn Koll fra distributøren Salzgeber i Berlin har mye erfaring med alternativ digital distribusjon og visning i Europa. Nick Roddick er Sight&Sounds Mr Busy. De møter de norske insiderene Jan Langlo fra NFI, Åge Hoffart fra SF Norge, Dave Spilde fra Nordic og Jan-Robert Jore fra NDA til debatt om hvilken hverdag som venter de som gir smal eller klassisk kvalitetsfilm arenaer. Litteraturhusets Silje Riise Næss styrer ordet.

Scandic Bergen City, 22.10.2007 kl. 14:00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar