Epson Stylus Photo R1900

Med Stylus Photo R1900 lanserer Epson en relativt rimelig fotoskriver for A3+ format. En av nyhetene er et nytt blekksystem, som har fått betegnelsen Epson UltraChrome Hi-Gloss2, hvor Epson benytter oransje blekk for på den måten å utvide det røde fargespekteret.

Epson Stylus Photo R1900 vil koste knapt 6.000 kroner når den ankommer i november.

Utdrag fra pressemelding fra Epson Norge:

Epson Stylus Photo R1900 sørger for kvalitet, farger og fleksibilitet. Det nye Epson UltraChrome Hi-Gloss2 blekket representerer utviklingen innenfor fotoutskrifter og tilbyr et bredt fargespekter, naturlige hudtoner og konsistente farger med en jevn og blank overflate. Skriv ut og få naturlige hudtoner i familieportrett, oransje og rød i høstmotiver, magenta og gul i natur og realistisk blått og grønt i landskapsmotiver. Her kan man virkelig utnytte det kreative potensialet til den store bredden av medier og formater opp til A3+.

I tillegg til cyan, magenta og gult blekk, inneholder UltraChrome Hi-Gloss2 matt svart, foto svart, rødt, oransje og gloss optimiser. Det nye oransje blekket erstatter det blå blekket som tidligere ble benyttet i UltraChrome Hi-Gloss. Det gjør at Epson kan yte betydelige forbedringer ved reprodusering av naturlige hudtoner. Utskriftene får også mer levende oransje og en utvidet rød fargeskala. Magenta og gult blekk kommer med ny formel og yter mer presise blå - og grønn toner. Harpiks belegget på gloss optimiser og blekket forøvrig er også omgjort for å levere enda jevnere og blankere utskrifter. De separate blekkpatronene betyr at du bytter ut kun den som er tom.

Det åtte fargers blekksettet til Stylus Photo R1900 lager utrolige 18,446,774 trillioner fargekombinasjoner. Å kalkulere hvilken kombinasjon som skal benyttes for å kunne levere toner og farger som kreves for bildet, har Epson utviklet en ny Look Up Table (LUT) teknologi sammen med et av verdens ledende senter innenfor fargevitenskap, Munsell Color Science Laboratory of the Rochester Institute of Technology. Sammen med Micro Piezo™ skrivehode har Epson LUT teknologi bestemt hvor mye av hver farge som skal benyttes til å oversette en RGB kildefil til en CMYK utskrift. Den matematiske algoritmen optimaliserer effektivt fargesammensetningen for å sikre at bildet som skrives ut er i overensstemmelse med det originale fotografiet. Sluttresultatet er en utskrift med jevn gradering, redusert kornethet, bredt fargeomfang og konsistente farger, alt for å lage klare og førsteklasses bilder.

Andre skriverteknologier som Stylus Photo R1900 inkluderer er Epson’s Variable-sized Droplet Technology. Den minste dråpen på 1.5pl blir benyttet på områder med fine detaljer og større dråper der større områder med samme farge er påkrevd.

Fleksibiliteten til Stylus Photo R1900 er ytterligere forbedret med et utvidet utvalg av media. Glossy, matt og kunstpapir i ark og rullmedier er tilgjengelig. Den kan skrive ut direkte på skrivbare CD’er og DVD’er. Utskrifter uten datamaskin kan gjøres via digitalt kamera eller bildebanker via PictBridge. En innholdsrik programvarepakke inkluderer Epson Print CD og Epson Creativity Suite inkludert Epson Easy Photo Print, FileManager, Web to Page og Camera RAW Plug-in for Epson Creativity Suite.

Fakta om Epson Stylus Photo R1900:
 • Holdbare fotografier og albumsider på ulike medier opp til A3+
 • Oppnå livaktige farger og naturlige hudtoner med Epson UltraChrome Hi-Gloss2 blekk
 • Avansert farge prosessering for jevne og presise farger med Epson LUT teknologi
 • Mange ulike medier og overflater med glossy, matt og kunstmedier i ark og rullformat.
 • Lag personlige arkiver med skrivbare CDer og DVDer
 • Utskriftene er lysekte i 80 år på Epson Premium Glossy Photo Paper
  • Dataene er kalkulert ved benyttelse av Epson's akselererte tester og betyr ikke at Epson garanterer lysektheten. Testene er utviklet og utført av Epson.
 • Kantfrie utskrifter med en oppløsning på opp til 5760 x 1440dpi
 • Skriv ut fotografier på A3+ i 1440 x 720dpi (Photo Mode) på kun 106 sekunder
  • Standard ISO Bike bilde 11x14" er benyttet
 • Effektive utskrifter med separate blekkpatroner, bytt kun den som er brukt
 • Forbedret tilkoblingsmuligheter med Dual Port USB 2.0 Hi-Speed
 • Kommer med avansert foto programvare inkludert Camera RAW plug-in for Creativity Suite for hurtig og enkle utskrifter av RAW filer
 • Epson Stylus Photo R1900 har en anbefalt pris på 5.990,- ink.mva og er forventet i salg i november 2007.

Kommentarer