Sony α700

Sony lanserer med α700 siste tilskudd i serien av a digital SLR-kameraer. Rettet mot seriøse fotoentusiaster og semi-profesjonelle fotografer kombinerer α700 kompromissløs kvalitet og følsomhet med HD bildekvalitet – hele veien fra bildetaking til bildefremvisning.

Sony α700 er forselglet mot støv og vann og er utstyrt med en ny CMOS bildebrikke med 12,2 megapiksler oppløsning med lysfølsomhet inntil ISO 6400. Kameraet har bildestabilisering på selve bildebrikken samt støyreduksjon med analyse både før og etter A/D-konverteringen.

Til tross for profesjonelle egenskaper tilbyr kameraet også et navigeringssystem hvor kamerainnstillingene kan justeres etter forholdene i løpet av et øyeblikk. Det finnes også en rekke nye valgalternativer og spennende funksjonalitet som bidrar til å stimulere fotografens kreative muligheter og glede ved å fotografere.

Pressemelding fra Sony Norge:
  • Super bildekvalitet med nyutviklet 12.24 effektive megapiksler Exmorä CMOS-sensor og ny høyhastighets BIONZä-prosessor med RAW støyreduksjon
  • Smidige operasjoner med rask, nøyaktig 11-punkts autofokus og 5fps kontinuerlig bildetaking
  • Funksjonen "Quick Navigation" – for øyeblikkelig tilgang til kamerainnstillinger
  • Robust magnesiumdesign som både er støv- og fuktresistent
  • Photo TV HD gir Full HD-bildevisning på nye TV-er fra BRAVIA
  • 3-tommer 921k punkter fotokvalitets LCD-skjerm samt søker av meget høy kvalitet.
Ekstraordinær nestegenerasjons bildekvalitet
Nøkkelen til a700 sin overlegne ytelse ligger i den nye 12.24 effektive megapiksler Exmorä CMOS-sensoren. Denne nye sensoren benytter kultivert CCD bilde- og original Column A/D konverteringsteknologier til å levere hurtighet og høy bildekvalitet. Siste generasjons semiconductors og avanserte signalprosesseringsteknikker fra Sony sikrer bilder med ekstraordinær klarhet, skarphet og detaljer – i tillegg til naturtro farger, nyanser og konturer.

For første gang i et D-SLR-kamera utfører den avanserte Exmorä CMOS-sensoren A/D-konvertering. Analog støyreduksjon i forkant av A/D-konvertering etterfølges med støyreduksjon direkte på CMOS-brikken så snart signalene har blitt digitalisert. Dette resulterer i digitale signaler som er immune mot ekstern støy og forstyrrelser.

Med maks sensitivitet på ISO 3200, kan a700 ta enestående sports- og aktivitetsbilder, fange god atmosfære og avslappende portretter i hvilken som helst belysning.

Rystelser unngås takket være Super SteadyShot optisk bildestabilisering, som er kompatibel med den komplette rekken av a-kompatible objektiver. Super Steadyshot reduserer kraftig risikoen for uklare bilder i situasjoner hvor behovet for stativ og blits normalt ville vært til stede.

Ny, følsom "centre dual cross" 11-punkts autofokus
Følsom og hurtig autofokus (AF) er en nødvendighet for enhver seriøs fotograf. Med 11 fokuspunkter og 11 linjer tilfører den nye centre dual cross-sensoren en kraftig forbedring i AF-ytelse under en rekke ulike forhold. Et AF-lys tilbyr assistanse for hurtig og nøyaktig autofokus under dårlig belysning og lave kontraster.

Hurtig, intuitiv navigering og enkel funksjonskontroll
Det nye grensesnittet ”Quick Navi” sikrer raske operasjoner i stressende situasjoner hvor det ikke er tid til å fikle med funksjonsmenyer. Brukervennlig joystick og ikoner sikrer enkel tilgang til kamerainnstillinger, og utvalgte parametere kan justeres direkte – uten å måtte gå omveien via en rekke undermenyer.

Utviklet for å levere når det gjelder som mest
a700 er utviklet for å møte fotoentusiasters krav til presisjon og ytelse. Et robust magnesiumdesign suppleres med vannresistent silikonpakninger som beskytter knapper og innganger mot støv og fukt. Følelsen av profesjonalitet understrekes ytterligere av en ny lyd på lukkeren og en kraftig AF motor som reduserer støy og vibrering under fokusering.

Kreative valgmuligheter
Fjorten nye ferdiginnstilte bildestiler (Image Styles) – deriblant "dyp", "høst", "livlig" og "landskap" – gir mulighet til å sette ulike stemninger på bildene. Kontraster, skarphet og andre parametere kan videre tilpasses for å matche den valgte stemningen. Den forbedrede D-range Optimiser (DRO) stiller kontrast og farge under vanskelige forhold og sikrer fantastiske resultater.

Utvidelsen med en ny innstilling for RAW-komprimering øker lagringskapasiteten uten å ofre fleksibiliteten ved håndtering av RAW bildefiler. En ”Extra Fine”-innstilling er nå tilgjengelig for høykvalitets JPEG-filer.

Separate innganger for lagringsmedia tilbys nå for bildelagring og gjelder Memory Stick eller CompactFlash-media.

PhotoTV HD forbedrer Full HD bildevisning
Det er enkelt å nyte den fineste kvalitet HD-bilder tatt med a700, både hjemme og i studio. a700 kommer med en innebygd HDMI-utgang for tilkobling til hvilken som helst HD-klar TV eller fremviser. Den siste generasjons TV-er i Full HD BRAVIA-serien støtter PhotoTV HD – Sonys nylanserte funksjon for Full HD TV bildevisning – og gir deg fine, mer naturtro farger og konturer. Når a700 er koblet til en HD TV håndterer Photo TV HD også bildesøk, zoom, HD bildefremvisning og andre funksjoner.

3-tommer LCD-skjerm og høytytende søker
En helt ny 3-tommer Xtra Fine LCD-skjern gir kritisk gjennomgang og evaluering av bilder tatt med a700 en ekstra dimensjon. Skjermens størrelse og usedvanlig skarpe oppløsning (921k punkter) – den høyeste på et D-SLR-kamera til nå – gjør det mulig å sjekke fokus og bildekvalitet direkte på kameraet.

Et eget anti-reflekterende belegg sikrer skarpe kontraster og utmerket synlighet ved utendørs bildetitting. Ved å trykke på knappen for visning får du mulighet til å velge mellom en rekke nye moduser for bildevisning.

Takket være et nytt pentaprisme-system tilbyr den optiske søkeren et stort, lyst bilde for komfortabel bildetitting og nøyaktig manuell fokusering. En rekke valgfri skjermer for fokusering hjelper deg med arkitektonisk oppsett og andre spesialomgivelser.

Medfølgende programvare
a700 kommer med Image Data Lightboks SR som forenkler håndteringen av fotobiblioteket. Med denne programvaren kan du bla gjennom bilder, velge, forstørre, sammenligne og vurdere de mens de fortsatt er i RAW-format.

Image Data Converter SR Ver 2 er en brukervennlig applikasjon for bildetitting og redigering av RAW-filer. En kraftig ny motor dobler hastigheten for prosessering, og gir raskere tilpassing av hvitbalanse, eksponering, metning, kontraster, farger og skarphet. Programmet støtter bildetitting, utskrift og enkel filhåndtering, og gir mulighet til å lagre redigerte bilder som RAW-filer eller konvertere til JPEG/TIFF-format.

Den medfølgende applikasjonen Remote Camera Control tillater a700 å "kjøre" via USB fra en tilkoblet PC, og er ideell for studioarbeid. Lukkertid, fokus, drive mode og andre innstillinger kan alle kontrolleres uten å berøre selve kameraet.

Tilgjengelighet
a700 Digital SLR-kamera vil være tilgjengelig med en rekke valgfrie objektiv fra midten av oktober 2007. Pris er foreløpig ikke tilgjengelig.

Kommentarer