Fotografiets dag - Premierte fotografer

Under Fotografiets Dag 2007 ble det delt ut premier i en åpen konkurranse: «Motiv velges på fritt grunnlag, det eneste vi ønsker er at bildene skal vise et personlig og estetisk engasjement!»

1.premie: Geir Egil Bergjord
JURYEN UTTALER: Bergjords bildeserie tar utgangspunkt I forholdet mellom det hjemlige og private på den ene siden og offentlige institusjoner og monumenter på den andre. Han sammenstiller disse fenomenene på en overraskende måte samtidig som det er noe vi alle kan kjenne oss igjen i. Bergjords fotografiske språk er intenst, visuelt kompleks og fargesterkt. Hans bildeserie varer lenge I betrakterens bevissthet.

2. premie: Dan Young
JURYEN UTTALER: Dan Young er en av de sentrale fotografene I etterkrigsnorge. I sitt bidrag til Fotografiets dag 2007 sammenstiller han portretter fra sin lange karriere: et fra 1962, et fra 1972, et fra 1982, et fra 1992 og et fra 2002. Youngs humanisme viser et sterkt engasjement og er presist fotografisk formulert.

3. premie: Helene Nøtvedt Røed
JURYEN UTTALER: Juryen falt for Helene Nødtvedt Røeds lekne fotografi av en gruppe ungdommer i et tre. Nødtvedt Røed utnytter bildeflaten optimalt og har beskrevet forsommeren, det norske fjordlandskapet og ungdomsgjengen på en livsbejaende måte.

Juryen har bestått av representanter fra Preus museum, Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Pressefotografenes Klubb, Norsk Selskap for Fotografi, BioFoto og Norske Naturfotografer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar