Eizo ColorEdge CG241W

Eizo lanserer ny 24" hardwarekalibrerbar skjerm ColorEdge CG241W, spesiellt egnet for foto, video, lay-out, grafisk design, førtrykk, videoredigering og DAK. ColorEdge CG241W kombinerer WideScreen formatet med rask responstid, meget stort fargerom, riktige og konsise farger over tid, og profesjonell kontroll over fargegjengivelsen.

CG241W yter hele 96% av Adobe RGB fargerom slik at den kan vise det meste av fargene fotografer leverer i Adobe RGB modus, eller i 100% ISO coated i CMYK slik at designeren kan se alle trykkfargene direkte på skjermen.

16-biters fargeberegning og 12 biters LUT
LCD- skjermer har tradisjonellt sett hatt problemer med å vise riktige gråtoner, særlig i mørke skyggepartier. Med Eizo´s egenutviklede teknikk får man 16-biters fargehåndtering (mot normale 8 eller 10 biter) noe som gir bedre og mer nøyaktig fargegjengivelse og flere detaljer særlig i høylys og skyggepartier. Gråskalaen har en palett på 4081 gråtoner (12 biters LUT) og fra denne velges de mest korrekte fargetonene for rød, grønn og blå farge, for at man skal få en perfekt gråbalanse.

ColorNavigator CE - Hardwarekalibrering
Den Eizo-utviklede programvaren ColorNavigator CE er inkludert for opimal hardwarekalibrering med 12-bits nøyaktighet sammen med kalibrator (colorimeter eller spektrofotometer). Etter kalibrering skapes en kalibrert skjermprofil for optimalt fargerom og fargekorrekthet.

Kalibratorer som støttes er X-Rite Gretagmacbeth EyeOne Display 2, EyeOne Photo (spektrofotometer), X-Rite DTP94B (kun bundle) og Colorvision Spyder2 serie.

Fargematch mellom skjerm og skriver
Eizo, X-Rite Gretagmacbeth og Epson innledet et samarbeid i oktober 2006 for utvikling av fargematchingsystem mellom skjerm og skriver. Systemløsningen, som ikke krever ekspertise, er svært brukervennlig for å spare tid samt forbedre arbeidsflyten for profesjonelle og ”high-end” amatørfotografer innenfor digital fotografi og grafisk design. Dette gjennom å gi dem WYSIWYG “what you see is what you get” i sine fargeutskrifter. Produktene som systemløsningen kobler sammen er EIZO ColorEdge skjermer, X-Rite Gretagmacbeth EyeOne Display 2 / X-Rite DTP94B kalibratorer og Epson UltraChrome K3 serie skrivere. Kalibratoren benyttes itillegg for å måle hvitpunktet og lysstyrken i skriverpapiret/ omgivelses-lys. Skjermen kalibreres deretter slik at dens hvitpunkt og lysstyrke matcher de fra papiret, som i sin tur sikrer at fargene på utskriften blir lik skjermens.

Konsise farger over tid
Sammenliknet med andre skjermer holder en Eizo ColorEdge hardware kalibrert skjerm på de riktige fargene mye lenger enn “vanlige” software kalibrerbare skjermer. ColorEdge skjermer anbefales kalibrering hver 6. – 8. uke. Andre skjermer bør kalibreres hver 7. – 14. dag. Med funksjonen “Before and After” i skjermkalibreringsprogrammet kan man teste egen skjerm / skjermkort og hvor lenge de klarer å holde på de riktige fargene. Dersom det er en synlig forskjell i prøvebildet ved switching mellom skjermprofilene, bør skjermen kalibreres oftere, dvs. at valgte tidsintervall mellom skjermkalibreringene må kortes ned.

Pre-kalibrert 25 punkter
Hver Eizo CG241W er prekalibrert fra fabrikk 25 punkter over hele skjermen. Dette sikrer at panelet leverer like og riktige farger og gråtoner fra midten og ut i hjørnene på skjermen.

Fabrikkalibrert gamma
Hver Eizo ColorEdge skjerm er kvalitetsikret til å vise riktige farger og gråtoner. I produksjonen måles hver skjerm i R, G og B fargene fra 0 – 255 slik at eventuelle ulikheter i verdiene korrigeres med skjermens innebygde 12-biters LUT (Look Up Table). Resultatet er en perfekt gamma 2,2 kurve. Og takket være den innebygde LUT-funksjonen kan skjermen senere kalibreres mellom 1,8 til 2,6 gamma utfra brukernes egne behov.

Widescreen-format
Widescreen-formatet (16:10) gir større arbeidsrom horisontalt sammenliknet med standardskjermar (4:3). To programmer, f.eks. PhotoShop og Explorer kan vises v.s.a. hverandre, eller at kan man arbeide med grafiske programmer og ha plass til flere verktøypaletter.

ColorEdge CG241W leverer 1920 x 1200 piksler.

Rask responstid på 6ms i mellomtoner
Det unike med ColorEdge CG241W er at den kombinerer fargekorrekthet med rask responstid, 6 ms. En overdrive-krets gir raskere responstid som gjør ColorEdge CG241W suverent egnet for film, video og heftige spill, i tillegg til foto, design og grafikk.

Betrakningsvinkel
Eizo ColorEdge skjermer har betrakningsvinkel som er like god som på CRT skjermer, 178 grader. Dette gjør at flere personer kan samtidig vurdere farger på en Eizo ColorEdge skjerm.

Protanopia og Deuteranopia fargeblindhet-simulering i ekte tid
Simulerer to typer av rød-grønn fargeblindhet - protanopia og deuteranopia. ColorEdge CG241W gjør simuleringen i real time i hardware i alle programmer pluss film / video. Med UniColor Pro program som er utviklet av Eizo og bundlet med CG241W (Windows Vista/XP/2000 and Mac OS X 10.3.9 eller senere) kan brukeren enkel switche fra normal modus til Protanopia og Deuteranopia modus. Hittil har dette kun vært mulig å utføre med spesial programvare.

Stabil lysstyrke
For at lysstyrken på skjermen skal kunne holdes stabil uavhengig av temperatur eller driftstid sitter det en aktiv lysmåler i skjermen som stadig overvåker og korrigerer slik at skjermen holder seg stabil. I tillegg til å gi en stabil lysstyrke ser systemet til og med at skjermen kommer opp til rett nivå rett etter oppstart. Denne teknologien utviklet og patentert av Eizo, og leveres med samtlige ColorEdge skjermer.

Kontrast og lysstyrke
Den ekstra høye kontrasten i skjermen gir riktigt svart bakgrunn hvilket gir klarere farger, også i rom med mye lys. ColorEdge CG241W har en maks lysstyrke på 300 cd/m2 og kontrastforhold på 850:1.

Kontrastforvalg
Funksjonen kontrastforvalg gir 3 forhåndsinnstilte bildevalg. De 3 valgene er sRGB, Custom og CAL. Dette gjør at brukeren med få knappetrykk på frontpanelet kan skifte mellom ulike innstillinger utfra programmer som skal brukes, f.eks. Photoshop og web. Custom gir egendefinerte verdier og CAL gir kalibrerte profiler med EyeOne / Spyder2 kalibrator.

Skjermfot
Høydejustering på 100 mm, 40° tilt, and 70° rotasjon for å kunne justere skjermen til ønsket posisjon. Pivot funksjon og mulighet for fri montering i henhold til VESA standarden er andre nyttige egenskaper. VESA-festet gir alternativ montering for veggfeste eller på stativ.

Dobbel DVI med autoswitch og innebygd USB-hub
ColorEdge modellene har doble DVI-I innganger med autoswitch som gjør det mulig for f.eks. to PCer/Macer å dele en skjerm. Eizo ColorEdge kan og tilkobles PC/Mac med medfølgende DVI til DVI skjermkabel og VGA til DVI skjermkabel. Skjermen kan og brukes som USB2-hub og har to utganger for tilkobling av tilbehør som digitalkamera og USB2 kortleser med overføringshastighet opp til 480 MB/s.

Visning av produkt og driftsinformasjon
Via det innebygde menysystemet kan man kontrollere produktnavn, serienummer samt total tid som skjermen har vært igang.

5 års garanti
Eizo ColorEdge skjermene omfattes av Eizos unike 5-års garanti / 30 000 timers driftstid (gjelder og korrekte farger). Eizo ColorEdge er sertifisert med de strengeste standarder som finnes for bildeskjermer, inklusive TCO 03 og TUV Ergonomie. TCO 03 inkluderer krav på emission, miljø, gjenvinning, bildekvalitet og ergonomi.

Eizo aksepterer 0 pikselfeil, maks 2 lyse subpikselfeil og maks 5 lyse+ mørk subpikselfeil i garantiperioden på 5 år. De fleste andre skjermprodusenter bruker ISO-standarden (ISO 13406-2) som aksepterer opp til 4 pikselfeil (hele punkter) samt opp til 20 subpikselfeil på en skjerm med 1600x1200 punkter.

Tilgjengelighet
Eizo ColorEdge CG241W er leveringsklar og vil være normalt på lager hos distributør og pro-forhandlere.

Veil. Pris
CG241W Eizo ColorEdge CG241W, inkl. hood
kr. 14.900,- eks. mva / 18.625,- inkl. mva

www.eizo.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar