EU vil ha mobil-tv standard

EU høstet storm da man truet med å diktere en felles standard for mobilt fjernsyn, og fortalte at DVB-H var foretrukket.

DVB-H er en av tre konkurrerende standarder. Fremste industrielle forkjemper er Nokia, som har flere patenter på teknologien. De fremste konkurrerende standarder er Samsungs Digital Media Broadcasting (DMB) og Qualcomms MediaFLO.

I Europa bruker 17 land DVB-H. Fem stater satser på Koreas DMB-standard. I Tyskland avgjør den enkelte delstat standarden, melder den tyske utgaven av Financial Times.

NRK har valgt DMB, i likhet med Danmark. Der har uenighetene kommet klart fram. Det danske kulturdepartementet anbefaler DMB, mens Telia og TDC vil bruke Nokia og EUs standard.
/../
– Alle tre teknologier kan oppvise anstendig tv-kvalitet, og kan bruke ledige frekvensbånd i de fleste EU-land, så diskusjonen handler mindre om teknologiske valg og mer om politikk og patentrettigheter, kommenterer den britiske nettavisen The Register, som stiller spørsmål om hvorfor så mange operatører vil bruke store penger på overføringer av TV til mobiltelefoner samtidig som tilbudene for hjemmet går i motsatt retning med Video-on demand.


EU vil ha mobil-tv standard - teleavisen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar