Teenage Lust


Foto: Larry Clark
Preus museum og Torpedo Kunstbokhandelen presentere Teenage Lust, Larry Clarks fotografiserie fra 1982 i perioden 2.6 – 12.8 2007. Utstillingen viser for første gang i Norge den komplette serien med 83 fotografier som spenner fra tidlig 60-tall til tidlig 80-tall.

Larry Clark (f.1943) regnes som en av de mest innflytelsesrike fotografene i sin generasjon,og har produsert en imponerende rekke fotografier og filmer i løpet av sin karriere. Han revolusjonerte dokumentarfotografiet med sin første artist book Tulsa som kom ut i 1971.

Clarks arbeider representerer sannsynligvis bedre enn noen overgangen fra den
dokumentariske fotojournalistikken på 50-tallet til det personlige og undersøkende fotografiet som preget 70 - og 80-tallet.

Clarks andre bok Teenage Lust (1983,1987) er basert på fotoserien som vises på Preus
museum og bærer undertittelen "An Autobiography of Larry Clark". Den er ikke en
selvbiografi i konvensjonell forstand, men inkluderer Clarks personlige snapshots og følger en løs biografisk kronologi. Fotografienes intensitet og subjektive form bærer tydelig preg av å være tatt fra innsiden av et miljø, og skildrer på en ikke dømmende måte en eskapistisk ungdomskultur der sex og dop står sentralt. Clarks rolle som både vitne og deltager gir en nærhet til den virkeligheten han presenterer, bildene i Teenage Lust er rå, brutale og sårbare på en og samme tid.


Torpedo er Oslos første uavhengige bokhandel og forlag som spesialiserer seg på
publikasjoner om samtidskunst og visuell kultur. I tillegg til å være kunstbokhandel og forlag fungerer Torpedo som et aktivt visningssted og prosjektrom som setter samarbeid mellom kunstnere, kuratorer, institusjoner og andre selvorganiserte nettverk i fokus.

Se www.torpedobok.no for mer informasjon.

Preus museum - UTSTILLINGER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar