Sex and symbiosis

Torsdag 21. juni presenterer Galleri Fimbul Michael Hartmans første separatutstilling i galleriet; Sex and symbiosis. Hartman kommer opprinnelig fra Bergen, men er i dag bosatt i Oslo.

Sex and Symbiosis er en serie fotografier som følger tvillingbrødrene Philip og Thomas. Fotoserien viser to unge menn, som på grunn av sine genetiske likheter lever og opererer i en symbiose som er ukjent for de fleste menneskene rundt dem. De er eneggede tvillinger, kamerater, brødre og konkurrenter.

Når to unge mennesker er knyttet sammen med så mange ulike bånd oppstår det nye og uventede forbindelser i spenningsfeltet hvor de samhandler med hverandre og omgivelsene. Det er disse båndene fotograf Michael Hartman synliggjør med sin billedserie.

Thomas og Philip beveger seg ut og inn av sin egendefinerte symbiose på uforutsigbare måter. Det kan synes uklart hvorvidt de selv reflekterer over hvordan deres samspill virker. Denne tvetydigheten har vært styrende for Hartmans kunstneriske tilnærming til brødrene, kombinert med en bevisst fotografisk estetikk i å benytte tvillingbrødrene som motiv. Deres samhandling blir ikke bare et bilde av dem selv, men kan fortelle noe om oss som betraktere, da tvillingbrødrene, i kraft av å leve med uvanlige bindinger til hverandre, holder opp et speil eller spekter av menneskelig samhandling. Denne utfordrer oss til refleksjon rundt vår egen adferd og vårt samspill med menneskene rundt oss.

Galleri Fimbul
Rådhusgaten 28 (inngang fra Nedre Slottsgate)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar