DIWA Platinum Awards 2006

Hvert år blir foregående års gullvinnere evaluert på nytt av organisasjonen DIWA Awards. De beste fra hver av de tre kamerakategoriene blir så hedret med en DIWA Platinum Award.

Nå kan en jo alltis undre seg litt med hensyn til hva som faktisk ligger til grunn for slike kåringer. Nikon D200 ble da vitterligen lansert i 2005, hvilket gjør Nikon D80 eller Pentax K10D til de heteste kandidatene for 2006. Ikke minst fordi disse kameraene har en pris som nærmer seg amatørsjiktet. Videre må Panasonic FZ50 sies å være et langt bedre kamera enn FZ7. Men det får så være for 2006 har DIWA valgt følgende digitalkameraer fra Fujifilm, Panasonic og Nikon som vinnere av DIWA Platinum Award:

Nikon D200 DIWA - "Beste digitale systemkamera"
Til tross for knallhard konkurranse på markedet for digitale speilreflekskameraer klarte Nikon atter en gang å legge gullegget, denne gang med D200. Som vinner av Platinum Award for annet år på rad, befester Nikon sin posisjon som en ledende produsent av DSLR kameraer. Markedet for digitale speilreflekser er i sterk vekst, prisene blir stadig mer kundevennlige og DSLR kameraer blir dermed innen rekkevidde for de fleste. Med D200 har Nikon satt en ny markedsstandard, med tilnærmet profesjonelle ytelser og bildekvalitet til en overraskende attraktiv pris. Det er ingen overdrivelse at Nikon D200 har vært et gjennombrudd i forholdet mellom pris og ytelser.

Panasonic LUMIX DMC-FZ7 - "Beste avanserte digitalkamera"
Steg for steg har Panasonic effektivt bygd seg et renommé som en ledende produsent av digitalkameraer. Gjennom sitt partnerskap med en av verdens mest anerkjente produsenter av kvalitetsoptikk, tyske Leica, leverer Panasonic attraktive og konkurransedyktige LUMIX kvalitetskameraer av alle typer. Panasonic LUMIX DMC-FZ7 er bare en av flere suksesshistorier fra Panasonics utviklingsavdeling. Alle testere i DIWA-gruppen var svært begeistret for de ytelser og egenskaper dette ”megazoom”-kameraet fra Panasonic leverte. Intet speilrefleks kan by på 12x zoom som standard, spesielt ikke med lysstyrke f/2,8-3,3, ei heller med LEICA kvalitet, innebygd optisk bildestabilisator (MEGA O.I.S) og 5 cm makro. FZ7 er kort og godt et særdeles allsidig kamera med førstklasses kvaliteter i en kompakt og brukervennlig kamerakropp.

Fujifilm FinePix F30 - "Beste digitale amatørkamera"
Den enkleste måten å beskrive kompaktkameraet FinePix F30 er at det leverer best valuta for pengene. Det kom derfor ikke som noen overraskelse at dette fremragende kameraet ble valgt som den beste vinner av en DIWA gullmedalje i 2006 i klassen for amatørkameraer. Først og fremst har DIWAs medlemmer lovprist den imponerende bildekvaliteten ved høy lysfølsomhet (høy ISO), en høyt verdsatt egenskap som gjør kameraet mer anvendelig under alle lysforhold. Teknologiene bak denne egenskapen er den unike 1/1.7” Fujifilm Super CCD HR VI bildebrikken, dens skreddersydde Real Photo bildeprosessor og et skarpt 3x Fujinon zoomobjektiv. FinePix F30 byr også på en super-klar 2,5-tommers LCD-skjerm for å understreke kameraets generelle brukervennlighet. Likevel, dets sterkeste punkt er utvilsomt kameraets førsteklasses bildekvalitet med naturtro fargegjengivelse. F30 et en meget verdig vinner av en DIWA Platinum Award!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar