Screening

Fram til 20. mai 2007 viser Henie Onstad videokunst fra Japan. Screeningen vil bestå av seks japanske videokunstneres verker som til sammen gir ett innblikk i Japans samtidige videokunstscene. Programmet er satt sammen av den danske kuratoren Majken Kramer Overgaard. Kunstnerne som deltar er Chikara Matsumoto og Daisuke Nagaoka, Mai Yamashita+Naoto Kobayashi, Meiro Koizumi og Yuki Okumura.

Chikara Matsumoto og Daisuke Nagaoka jobber begge primært med tegnet animasjon. Daisuke Nagaoka animasjoner skapes gjennom tegnesessions på 8-10 timer hvor han tegner en scene, visker ut og tegner neste scene alt mens kameraet ruller. Chikara Matsumoto arbeider tett sammen med den japanske elektronika/pop-gruppen Organ-o-rounge, og er spesielt kjent for å opptre ved gruppens konserter med sine tegneimprovisasjoner som projiseres rett på veggen.

Mai Yamashita+Naoto Kobayashi er en kunstnerduo som har arbeidet sammen en del år. Deres verk "When I wish upon a star" viser et stjerneskudd som avspilles i langsomt tempo mens den kvinnelige delen av duoen fremsier alle de store som små ønskene hun har for livet.

Et av de tre verkene som vises av Meiro Koizumi er "Jap", 2004, en voldelig men likevel strukturert skildring av en vestlig kvinne, som på brutalt vis belærer en japansk mann om menneskerettigheter.

Yuki Okumura arbeider både som kurator og kunstner og har i mange av sine verk beskjeftiget seg med sin egen identitet som kunstner. I sitt nyeste verk "Transfer" tar han utgangspunkt i byen og det konstante flux den tilbyr. Opptakene er gjort fra kjente steder i Tokyo, samt steder som har en særlig betydning for kunstneren selv.

Henie-Onstad Kunstsenter : SCREENING

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar