Canon PowerShot S5 IS

Canon lanserer i dag PowerShot S5 IS med 12x optisk zoom og 8,0 megapiksler. Det nye kompaktkameraet har bildestabilisatorteknologi (IS), profesjonell optikk og en rekke filmfunksjoner, og byr også på nye funksjoner spesialutviklet for å gi best mulig resultat.

PowerShot S5 IS har Canons DIGIC III-bildeprosessor, ansiktsgjenkjenningsteknologi som sikrer riktig fokusering, eksponering og blitsbruk ved fotografering av mennesker, mens en ny funksjon for fjerning av røde øyne1 effektivt fjerner røde øyne etter at bildet er tatt. Større ISO-følsomhetsområde med ISO 80–1 600 kompletterer det optiske bildestabilisatorsystemet og gir bedre ytelse ved fotografering i lite lys.

Canon PowerShot S5IS: Anbefalt utsalgspris inkl.mva 4.899,- og salgsstart er juni 2007

Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge:

Andre sentrale forbedringer er en større, vribar 2,5" LCD-skjerm, flere opptaksprogrammer og nye videoopptaksfunksjoner. Den kompakte designen har også en ny tilbehørssko som er kompatibel med utvalgte Canon EX Speedlite-blitser2, i tillegg til øvrig tilleggsutstyr som vidvinkel- og telekonvertere og en nærlinse.

Sentrale funksjoner:
 • 12x optisk zoomobjektiv med USM (ultrasonisk motor) og UD-linse
 • Optisk bildestabilisator
 • 8,0 megapiksels CCD
 • DIGIC III med avansert støyreduksjonsteknologi og ansiktsgjenkjenning for stillbilder og film
 • Fjerning av røde øyne under visning
 • 2,5” vribar LCD-skjerm med høy oppløsning
 • Lange VGA-filmsekvenser med stereolyd og Bilde i film-funksjon
 • 22 opptaksprogrammer, inkludert full manuell kontroll og supermakro med 0 cm nærgrense
 • High ISO 1600 og Auto ISO Shift
 • Kompatibelt med vidvinkel- og telekonvertere, nærlinse og Canons EX Speedlite-blitser
Presisjonsoptikk
Canons 70 år med optikkekspertise kommer til uttrykk i objektivet med 12x optisk zoom (f/2.7–f/3.5, 36-432mm) som inneholder de samme ledende teknologiene som brukes i de profesjonelle EF-objektivene:
 • Optisk bildestabilisatorteknologi (IS) gir skarpe stillbilder og motvirker kamerarystelser under videoopptak. Med Canons bildestabilisator med linseskift kan du fotografere med 3 trinn langsommere lukkerhastighet uten at det gir merkbar økning i bildeuskarpheten.
 • En ultrasonisk motor (USM) sørger for hurtig, responsiv og tilnærmet lydløs zooming som reduserer risikoen for forstyrrende lyd på videoopptaket eller ved naturfotografering
 • Et UD-linseelement (glass med ultralav dispersjon) hindrer kromatisk avvik ved lengre brennvidder og gir naturtro fargegjengivelse og høy skarphet
Vidvinkel- og telekonvertere (tilleggsutstyr) utvider brennvidden fra 27mm til supertele 648mm (tilsvarende 35mm film). Med supermakro-innstilling med en nærgrense på 0 cm og nærlinsen 500D (58mm) (tilleggsutstyr) tar du detaljerte makrobilder. Sikkerhetszoom gjør det mulig å utvide kameraets zoomrekkevidde uten at bildekvaliteten reduseres på grunn av interpolering. Du kan ta bilder med opptil 24x zoom med nok oppløsning til 10 x 15 cm utskrifter med høy fotokvalitet. Kameraet har også digital telekonverter3 som gir enda lenger telefotorekkevidde (1,6x eller 2,0x) uten at du mister blendertrinn, noe som ofte skjer med optiske telekonvertere.

Nye teknologier gir bedre bilder Canons DIGIC III-prosessor introduserer flere ny funksjoner som er utviklet for å gi bedre bilder på en enklere måte. Ansiktsgjenkjenning AF/AE/FE registrerer automatisk opptil ni ansikter i motivet og optimaliserer deretter innstillingene for fokus, eksponering og blits. Systemet fungerer utmerket når du fotograferer større grupper, og når motivet er langt borte eller i bevegelse. PowerShot S5 IS er også det eneste kameraet der du kan aktivere funksjonen for ansiktsgjenkjenning AF/AE når du tar opp film, slik at fokus og eksponering justeres kontinuerlig for motiver i bevegelse. Teknologien er maskinvarebasert og er derfor like rask som Canons standard AiAF.

I tillegg til blitsbasert anti-røde-øyne-funksjon når du tar bildet, har PowerShot S5 IS også en funksjon for fjerning av røde øyne etter at bildet er tatt, noe som reduserer behovet for etterredigering på datamaskin. Når funksjonen for fjerning av røde øyne aktiveres under visning, bruker den ansiktsgjenkjennings-teknologien til å analysere det valgte bildet og fjerne eventuelle røde øyne. Det er også mulig å fjerne røde øyne manuelt.
Fotografisk allsidighet Canon har tatt hensyn til tilbakemeldinger fra kundene og utvidet den vribare LCD-skjermen fra 2,0" til 2,5". Skjermoppløsningen er også skarpere med 207 000 piksler. LCD-skjermen kan vris i alle retninger slik at du kan fotografere fra alle tenkelige vinkler, for eksempel i midjehøyde eller med kameraet holdt høyt over hodet.

Kameraet har også høye ISO-innstillinger (opptil ISO 1 600) som gir forbedret ytelse ved fotografering i lite lys. Dette er mulig takket være kombinasjonen av en optisk bildestabilisator og DIGIC IIIs avanserte støyreduksjonsteknologi. En ny Auto ISO Shift-funksjon sørger for sylskarpe bilder ved at du kan øke ISO-innstillingen – og følgelig lukkerhastigheten – med ett enkelt knappetrykk når kameraet forutser kamerarystelser.
Ønsker du å fotografere med blits, gir den nye tilbehørsskoen deg mulighet til å koble til en ekstern EX Speedlite-blits eller et slaveblitsoppsett for å skape naturlige eller dramatiske lyssettinger.

Omfattende filmfunksjoner I tillegg til ansiktsgjenkjenning i film har PowerShot S5 IS en egen filmknapp som lar deg fange alle unike øyeblikk med ett enkelt knappetrykk uten å måtte bytte fra stillbildeprogram til filmprogram først. Et nytt LP-program lar deg ta opp lengre VGA-filmsekvenser med en jevn bildefrekvens på 30 bilder i sekundet. Stereolydopptak for lydfiler og film kan justeres i 64 nivåer og inkluderer vindfilter for skarp og tydelig lydkvalitet. Med den praktiske Bilde i film-funksjonen kan du ta stillbilder med full oppløsning samtidig som du tar opp film.

Kreativ fotografering PowerShot S5 IS har hele 22 opptaksprogrammer som spenner fra automatisk til full manuell kontroll, og inkluderer blenderprioritet, lukkerprioritet og et egendefinert program. Funksjonen Min kategori forenkler bildebehandlingen ved at bildene automatisk merkes med kategorier, for eksempel mennesker, landskap og hendelser, basert på ansiktsgjenkjenning og valgt opptaksprogram.

PowerShot S5 IS byr på en rekke funksjoner som er spesielt nyttige for erfarne fotografer. Ny autofokus for serieopptak gir riktig fokusering ved fotografering av motiver i bevegelse med 1,5 bilder i sekundet. Safety FE reduserer automatisk blenderåpningen slik at du unngår utbrent høylys ved nærbildefotografering uten blits, mens Safety MF er en god hjelp til ørsmå justeringer ved manuell fokusering. Kameraet har også alternativ eksponering (AEB), alternativ fokusering (focus bracketing) og histogramvisning i sanntid for en nøyaktig vurdering av eksponeringen.
PowerShot S5 IS' kombinasjon av brukervennlighet og avanserte funksjoner sørger for at både nybegynnere og erfarne fotografer får en fleksibel og god fotoopplevelse.

Tilleggsinformasjon

Utskrift

PowerShot S5 IS har en egen utskriftsmeny som gir rask tilgang til alternativene for direkteutskrift. Med full PictBridge-støtte kan du skrive ut direkte til alle PictBridge-kompatible skrivere – helt uten PC. En Print/Share-knapp sørger for utskrift med ett knappetrykk og enkel bildeoverføring til Windows- og Mac-systemer.

Programvare

PowerShot S5 IS leveres med følgende Canon-programmer:
 • ZoomBrowser EX 5.8 (Windows), ImageBrowser 5.8 (Macintosh): Program for organisering og redigering av bilder, filmer og lysbildefremvisninger.
 • RemoteCapture Task 1.7 (Windows og Macintosh) for PC-styrt fjernopptak.
 • PhotoStitch 3.1: Program for å sette sammen flere bilder til et panoramabilde (Windows og Macintosh).
Medfølgende programvare støtter Windows 2000 (SP4), XP (SP1-2), Vista og Macintosh OS X versjon 10.3 til 10.4. Kameraet støtter PTP for driverløs overføring til Windows XP og Macintosh OS X samt MTP for bilde- og videooverføring til Windows Vista.

Eiere av PowerShot S5 IS kan registrere seg på CANON iMAGE GATEWAY og få tilgang til 100 MB lagringsplass til et "personlig galleri" på Internett der du kan dele bilder med venner og

Tilleggsutstyr
Følgende tilleggsutstyr er tilgjengelig for PowerShot S5 IS:
 • Telekonverter 1,5x (TC-DC58B)
 • Vidvinkelkonverter 0,75x (WC-DC58A)
 • Linseadapter/solblender (LAH-DC20)
 • Nærlinse 500D (58mm)
 • Canon Speedlite-blitser (220EX, 430EX, 580EX)
 • High Power-blits HF-DC1
 • Mykt etui (DCC-90)
 • Kompakt strømadapter (CA-PS700)
 • Batteriladersett (CBK4-300)
Kameraet er kompatibelt med MMC-/SD-/SDHC-minnekort og leveres med et 32 MB Canon minnekort.

Teknologiske forklaringer

Optisk bildestabilisator
Canons optiske bildestabilisator med linseskift motvirker kamerarystelser som skyldes små håndbevegelser. Vibrasjonssensorer registrerer bevegelsens vinkel og hastighet og sender denne informasjonen til en prosessor slik at kameraet kan utjevne rystelsen. Dette gir økt stabilitet når du fotograferer med håndholdt kamera, telefoto eller fotograferer motiv i bevegelse, og du kan fotografere med opptil tre trinn langsommere lukkerhastighet uten merkbar økning i bildeuskarpheten.

UD-linseteknologi (ultralav dispersjon)
Konvensjonelle optiske linseelementer vil, uansett hvor godt de er konstruert, gi kromatisk avvik som gir "uskarpe" bilder og vises som fargespredning i ytterkantene av motivet. Canons UD-glass har spesielle optiske egenskaper som reduserer disse avvikene på en effektiv måte. UD-glass fungerer spesielt effektivt i superteleobjektiver og gir skarpe, klare bilder med høy kontrast.

DIGIC III
Canons DIGIC III-bildeprosessor (DIGital Imaging Core) styrer kameraets primærfunksjoner og gir optimal driftseffektivitet. Avanserte bildeprosesseringsalgoritmer sikrer imponerende bildedetaljer og fargegjengivelse med presis hvitbalanse. Sentrale forbedringer i forhold til DIGIC II omfatter markert raskere responstider, avansert støyreduksjonsteknologi og støtte for Canons teknologi for ansiktsgjenkjenning AF/AE/FE.

Ansiktsgjenkjenning AF/AE/FE
Canons system for ansiktsgjenkjenning AF/AE/FE registrer automatisk opptil ni ansikter i en bilderamme og justerer deretter fokus, eksponering og blits for å sikre optimale resultater. Funksjonen kan vurdere hvilke ansikter som skal være i fokus, og dersom det ikke er et ansikt som er hovedmotiv, går kameraet automatisk tilbake til 9-punkts AiAF.

Digital telekonverter og sikkerhetszoom
På samme måte som når du monterer et ekstra objektiv på kameraet, gir Canons digitale telekonverter en konstant digital zoom til alle bilder (1,6x / 2,0x). Mens optiske konvertere gir mindre blendertrinn og dermed krever langsommere lukkerhastighet, opprettholder den digitale telekonverteren blenderåpningen, noe som reduserer faren for uskarphet i bildet.

Sikkerhetszoom beskytter mot interpolering ved kraftig digital zoom slik at det er mulig å øke zoomforstørrelsen uten at bildekvaliteten forringes.

Sikkerhetszoomnivå for hvert bildeformat uten tap av bildekvalitet:
Stor: 12x
Medium 1: 15x
Medium 2: 19x
Medium 3, Postkort med datotrykk : 24x
Liten: 48x

Beskrivelse og bildegalleri på Canon BeBit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar