"Voice and vision: seeing from within"

Fra onsndag 23. mai til mandag 28. mai 2007 arrangerer Tori Flaatten Halvorsen og Terje Nygaard en workshop med Arno Rafael Minkkinen på Fotobrygga i Lofoten

Minkkinens bilder kan ikke sammenlignes med noen andres kunst. Med dagens digitale muligheter kan seeren lures til å tro at bildene er manipulert, men det er ikke tilfelle. I Vardø fotograferte han i 1995 seg selv opp ned med hodet plassert på kjølen av en båt som ligger med bunnen opp. I andre fotografier stikker foten hans opp av en speilblankt vannoverflate i en tjern. Det er hans ønske om å formidle menneskets forhold til naturen som er drivkraften i bildene, ikke teknikken. Vi lurer på om han har noen grenser for hvordan kroppen hans kan tøyes...

Lang karriere
Fotografen har gitt ut tre bøker: "Frostline" (1978), "Water Land" (1994) and "Bodyline" (1997). Han har stilt ut utallige steder i Europa og USA. I 1995 stilte han ut i Fotogalleriet i Oslo. Han har i tillegg til å være fotograf vært tekstforfatter i mange år. I 1977 ble han utnevnt til assistent-professor ved Massachusetts Institute of Technology. Minkkinen gjorde sin første workshop i Arles i 1983 der han var invitert av Lucien Clergue til å presentere "Fantastic Photography in Europe".

Workshopens innhold
Hans hovedfokus under workshopen er å hjelpe deltagerne til å finne sin egen stil og sine egne temaer i fotografiet. Tittelen på workshop´en er:
“Voice and vision: seeing from within" ("Blikk og stemme: å se innenfra.") Fotografen utdyper kursets innhold med følgende tekst: (oversatt fra hans amerikanske tekst):
Fotografer har alle med seg tidligere synsopplevelser i overflod. Det kan være fra stedet vi vokste opp, steder vi har besøkt, mennesker vi kjenner, for ikke å glemme de utallige hendelsene som har formet våre liv. Alle disse inntrykkene utgjør våre egne syns- og sanse-erfaringer.

Når man skal skape egne bilder, er det naturlig å søke til andres verk for inspirasjon. Kunst er en slik inspirasjonskilde. Men arbeider som kun etterligner de store mestere, kan knapt sees som noe eget. Dette er noe alle vet.

Å trenge lenger inn og bak inspirasjonskilden er ikke lett. På dette kurset vil vi lære å søke etter de bildene som er i hvert menneskes visuelle skattkammer. Gjennom en rekke øvelser individuelt og i grupper, skal vi søke motiver og ta utgangspunkt i vårt eget blikk på verden, ingen andres. Vi vil få fram den personlige betraktningsmåten, framelske det personlige uttrykket som betyr noe for deg. Med noe hell og hardt arbeid, vil vi få fram dette personlige uttrykket."

Undervisningen vil foregå på engelsk

FOTOBRYGGA i Lofoten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar