Systemkamera med videosøker?

Kai Thon kommer med noen spennende betraktninger omkring bruken av speilrefleks-prinsippet kontra søkere basert på videobilde.

Han avslutter med følgende:

Teoretisk er det derfor fullt mulig å implementere en elektronisk søker i et "speilreflekskamera" uten å bruke speil. Det forutsetter imidlertid at kvaliteten for slike søkere blir betydelig bedre. Både oppløsningen og skarpheten må forbedres, men dette er en teknologisk utfordring jeg er sikker på vil bli løst.

Fordelene ved en elektronisk søker i stedet for speilrefleks er mange. Om vi legger til grunn at det ikke er vesentlig forskjell i søkerbildets kvalitet, vil en elektronisk søker kunne gi 100% søkerdekning, valgbar søkerinformasjon, etterkontroll av bildet i søkeren, ingen mørklegging av søkerbildet under eksponering, ingen støy fra speilmekanismen og mulighet for å vippe okularet.

Jeg vil tro at siden man unngår den mekaniske restriksjonen som speilmekanismen, mattskiven, prismet og okularet gir, bør det være mulig å plassere søkerskjermen hvor som helst innefor kameraets ytre og dermed kunne lage et superstort søkerbilde. Med en LiveView bildebrikke bør det også bli mulig å gjøre videoopptak i HD-kvalitet - med utskiftbar optikk!

Rent bortsett fra den nostalgiske følelsen ved å se et "ekte" søkerbilde på en mattskive, kan jeg ikke se noen ulemper ved å bruke en elektronisk søker i stedet for speilreflekssøker.


Speilrefleks uten speil? / Digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar