Olympus SP-550UZ

Olympus SP-550 UZ er det første ultrazoom-kameraet som tilbyr 18x vidvinkelzoom. Zoomområde er 28-504 mm (tilsvarende 35mm-kamera), og en velfungerende bildestabilisering gjør hele zoom-området anvendbart under de fleste forhold. 7.1 megapiksler bør holde for de fleste, ikke minst med så mye zoom tilgjengelig.

Kameraet har mange interessante muligheter, men den største ulempen synes å være knyttet til hastighet. Dette gjelder både bilde til bilde og ved fokusering. Spesielt i dårlig lys blir autofokustidene veldig lange, særlig på full tele. Når det er sagt, dette er en ulempe Olympus SP-550UZ deler med flere andre kamera i denne klassen.

Akam.no har testet Olympus SP-550UZ og konkluderer blant annet slik:

Olympus SP-550UZ er et fascinerende kamera, og et av de vanskeligste å skrive en fornuftig konklusjon om. Først og fremst har det en drømmespesifikasjon. Brukbar vidvinkel, bra tele og masse funksjoner er i teorien en fantastisk kombinasjon for den som ønsker ett kamera som dekker nesten alle situasjoner. En spesifikasjon sier ikke alt, og Olympus har gjort en del kompromisser for å få alle finessene inn i et såpass lite kamera.

Bildekvalitetstestene viste at Olympusen ikke er perfekt og det finnes konkurrenter som er et hakk bedre på oppløsning/skarphet, bildekvalitet generelt og spesielt bilder ved høy ISO. Men bildekvaliteten er heller ikke dårlig og trenger du 18x zoom veier nok zoomområdet opp for noen svakheter. Bildestabilisatoren fungerte bra og bidrar til at selv full tele er brukbart.

Vi oppfatter at det største minuset ved Olympusen er hastighet, både bilde til bilde og på fokusering. Rundt fire sekunder fra bilde til bilde i beste JPG-kvalitet er mye. Det finnes en seriebildefunksjon, men den gir kun tre bilder (i beste JPG-kvalitet). Velger man kraftigere komprimering blir hastigheten bedre, men vi oppfatter beste JPG-kvalitet som det opplagte valget til vanlig bruk. I godt dagslys fungerer fokuseringen greit. I dårligere lys blir autofokustidene veldig lange, spesielt på full tele.

Det er også positive sider. Byggekvalitet og finish virket overbevisende. Vi savnet et hjul for å kontrollere tid/blender, men bortsett fra det var brukervennlighet og ergonomi bra. Hjelpetekster i menyene er nyttig for mange brukere, og kameraet har nesten alle tenkelige funksjoner. Du kan velge mellom alt fra full manuell kontroll av eksponering og fokus til fullautomatikk og motivprogram.


Akam.no - Test av Olympus SP-550UZ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar