Krever skyhøy erstatning fra SAS

For kort tid siden varslet Terje Håkonsen søksmål på grunn av misbruk av et fotografi av ham. Denne gangen er det den amerikanske skatebordlegenden Danny Way som fremmer en tilsvarende sak mot SAS-magasinet Seasons har misbrukt et bilde av ham.

Det aktuelle bildet viser Way i det han hopper over den kinesiske mur i 2005. Hovedsponsoren Quiksilver måtte den gang ut med over én million dollar for å få arrangementet på plass.

Danny Way har engasjert et prestisjetungt advokatfirma i Los Angeles som er spesialister på opphavsrett. De skal ettergå bildebruken til SAS. I Norge er det samme advokat som Terje Håkonsen benytter som er satt på saken. Størrelsen på erstatningskravet er ifølge advokaten avhengig av hvilket land søksmålet blir reist i.

- I Norge kan kravet komme på flere hundre tusen kroner. I USA derimot, ligger nivået langt høyere fordi erstatningen også skal virke preventivt. Jeg vil derfor ikke utelukke at et søksmål i USA kan komme opp i millionbeløp.

SAS-magasinet Seasons har et opplag på 170.000 eksemplarer og blir sendt direkte til EuroBonuskunder over hele Skandinavia. I siste nummer av bladet blir et bilde av Danny Way brukt over en helside på coveret til seksjonen EuroBonus Traveller som er medlemssidene for de såkalte gull- og sølvmedlemmene i SAS kundeprogram. SAS Braathens-logoen fremgår tydelig på bildet.

dn.no - Krever SAS for skyhøy erstatning

En video av selve stuntet kan sees her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar