Nikon D40

Med D40 har Nikon for første gang lansert et kamera som ikke støtter autofokus med eldre objektiver uten "Silent Wave"-motor. Alle vanlige objektiver (merket AF, D og G) kan imidlertid brukes med full støtte for lysmåling, men må altså fokuseres manuelt.

D40 er laget for å kunne konkurrere på pris, samtidig som Nikon har anstrengt seg for at kameraet skal passe for en bred brukergruppe. kameraet er et svært kompakt systemkamera, det er kun Olympus E400 og E500 som er mindre og lettere.

Digit.no bringer en test av Nikon D40, og konkluderer blant annet som følger:

Nikon D40 er det systemkameraet fra Nikon som skal krige om de virkelig store volumene. Det er blant de aller minste i sin klasse, deter blant de aller billigste, men det har bruksegenskaper og finesser, som med få unntak plasserer det i klasse med klart dyrere kameraer. Nærmeste konkurrent er klart den litt dyrere Canon EOS 400D, men Nikon D40 vil også krige med Olympus E-400, Pentax K100D/110D, Samsung GX-1S/L og Sony Alpha 100.

Til tross for størrelsen, vekten og prislappen er Nikon D40 et kamera som virker skikkelig godt sammenskrudd og gjennomtenkt, har et meget bra grep, og flere finesser enn de fleste nybegynnere kan bruke. Dermed er det også et kamera å vokse med. Kit-objektivet gir også god bildevaluta for pengene, og brukervennligheten er med få unntak ypperlig.

Oppløsningen på 6 Mp er en fordel for bildekvaliteten, og gir svært lite begrensninger selv for den erfarne bruker. Bildekvaliteten er dette kameraets sterkeste side, og kan fint måle seg med de fleste 8 Mp-kameraer.Ytelsen er god, overgangen fra et kompaktkamera gir svært merkbar forbedring, men du får selvsagt ikke et profesjonelt actionkamera.

Nikons navn og rykte settes ikke på spill av D40. Tvert imot. Det blir en klassiker som svært mange vil lære å fotografere med.


Les hele testen hos Digit.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar