Heder til Nikon D40

Nikon D40 er Nikons rimeligste speilreflekskamera som nettopp har fått en arvtager med D40x. Sistnevnte får 20 megapiksler, men brikken med 6 megapiklser, som sitter i D40, er svært velprøvd og en gir bildekvalitet i toppklasse.

Gjennomgående høye ytelser, førsteklasses bildekvalitet, og en svært gunstig pris gjør ifølge DIWA Nikon D40 fortjent til en gullmedalje.

Pressemelding fra DIWA Awards:

Selv om Nikon D40 er et digitalt speilrefleks for nybegynnere, er mange interne teknologier arvet fra dets langt dyrere søsken, Nikon D80 og D200. Det inkluderer den fenomenale 3D Colour Matrix II lysmålingen, de avanserte algoritmene for bildebehandling og raske ytelser. Dette gir Nikon D40 et utmerket forhold mellom pris og kvalitet. Flere eksemplarer har passert vår nådeløse DIWA testprosedyre med glans og gjør Nikon D40 til en verdig vinner av en DIWA gullmedalje.

Mange tror at høy bildeoppløsning er ensbetydende med høy bildekvalitet, men det er ikke alltid tilfelle. Høy optisk kvalitet, førsteklasses signalbehandling i kameraet og moderat bildeoppløsning er som regel den beste kombinasjonen for optimal bildekvalitet og kameraytelse. Da Nikon introduserte D40 hevdet de at 6 megapiksler er den ideelle bildeoppløsningen for de forbrukere som kameraet henvendte seg til. Etter å ha testet mange eksemplarer av Nikon D40, kan den internasjonale gruppen av eksperter i organisasjonen DIWA enstemmig bekrefte Nikons påstand. Nikon D40 er et kvalitetsbygd kamera med god ergonomisk utforming, brukervennlig betjening, raske og presise funksjoner, fremragende bildekvalitet og sist, men ikke minst, en særdeles gunstig pris.

Kai Thon, DIWA's testsjef sier:
"Speilrefleksmarkedet vokser raskt og nye modeller lanseres i et stadig raskere tempo. Det er derfor med glede at DIWA-medlemmene konkluderer med at Nikon D40 er langt mer enn bare enda en ny kameramodell. Bygd på Nikons lange erfaring og udiskuterbare renommé for kvalitet, fylt med de viktigste ingrediensene fra mer avanserte Nikon-modeller. Og, med prioritet på ytelse framfor salgstricks og gimmick, er D40 så nær opptil det perfekte speilreflekskamera du i øyeblikket kan komme for en fornuftig sum med penger".
Over flere tiår har Nikon bygd sitt velrenommerte navn primært som produsent av førsteklasses 35 mm systemkameraer og objektiver. Denne arven er videreført inn i den digitale tidsalder gjennom å bevare den etablerte Nikon-kvaliteten i så vel kamerahusene som i Nikkor objektivserien, supplert med de mest moderne teknologier for digital bildebehandling. Disse kjennsgjerningene, samt en beskjeden prislapp gjør Nikon D40 til en soleklar vinner av en DIWA Gold Award.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar