Nikon Coolpix P5000

Med Coolpix P5000 kommer Nikon med et robust kompaktkamera med full automatisk og manuell kontroll, som i noen sammenhenger kan være et alternativ til et større speilreflekskamera. Kameraet er utstyrt med en brikke som yter 10 megapiksler med lysfølsomhet opptil ISO 3200 (ved 5 Mp). 3,5x zoomobjektiv (tilsv. 36-126 mm) og optisk bildestabilisator.

Prisen er heller ikke ille: Ca. 3.700 kroner med levering i midten av mars.

Utdrag fra pessemelding fra Nikon Norge:

Nikon COOLPIX P5000 er en nytt og avansert kompakt digitalkamera beregnet på fotoentusiaster som vil ha den gedigne Nikon-følelsen og som stiller høye krav til optisk kvalitet og brukervennlighet. Mange avanserte og fleksible funksjoner gir fotografen kreativ frihet. Takket være innebygd optisk bildestabilisering (VR) og en lysfølsomhet opptil ISO 3200 gjør at COOLPIX P5000 tar skarpe bilder også under svake lysforhold. COOLPIX P5000 har optisk søker og fire eksponeringsinnstillinger hvorav en manuell. Kameraet er også kompatibelt med tilbehør som ulike blitser og konvertere.

Nikon COOLPIX P5000 er siste tilskudd til Nikons "Performance"-serie, som kjennetegnes av avanserte og kreative funksjoner som gir perfekt bilderesultat. Innebygget, avansert optisk bildestabilisering motvirker rystelser også i svake lysforhold og gir dermed økt skarphet. VR-funksjonen, som opprinnelig ble utviklet for flere av Nikon sine berømte DSLR-objektiver, stabiliserer også bildene som vises på den 2,5 tommer store LCD-skjermen. En annen fordel med bildestabiliseringen er at den også gir mykere bevegelser i videomodus.

Høy ytelse og fantastisk bildekvalitet karakteriserer COOLPIX P5000. Med en oppløsning på hele 10,0 megapiksler kan en fange inn de fineste detaljene, beskjære bildet på kreative måter og skape detaljrike forstørrelser. COOLPIX P5000 har 3,5 ganger optisk zoom og har et Zoom-Nikkor objektiv på 36-126 mm (tilsvarer 35 mm format) som er like anvendelig uansett om du fotograferer detaljer, landskap eller bygninger.

En økt lysfølsomhet på opptil ISO 3200* er effektiv ved fotografering i svak belysning og fanger med enestående skarphet opp motiver som beveger seg hurtig. Den nye bildebehandlingsmotoren i COOLPIX P5000, som har forbedret støyreduksjon og forbedret signal/støyforhold, gjør at den høye bildekvaliteten også bevares ved fotografering ved høye ISO-innstillinger. Nikon COOLPIX P5000 er meget brukervennlig, med ergonomisk plasserte knapper og kontroller.

Blant kontrollene kan nevnes dent nye funksjonshjulet som raskt gir tilgang til et utvalg av 16 forskjellige motivoptimaliserte innstillinger, 7 filminnstillinger, AntiShake-innstilling samt innstilling for høy ISO-følsomhet. Funksjonshjulet tilbyr så vel begynnere som avanserte fotografer et utvalg eksponeringsinnstillinger. Eksponeringsinnstillingene omfatter Programautomatikk [P], Lukkertidsprioritert blenderautomatikk [S], Blenderprioritert tidsautomatikk [A], samt Manuell [M].

Nikon COOLPIX P5000 er kompatibel med en hel serie tilbehør som gir ytterligere muligheter til økt kreativitet når du fotograferer. Blant ekstrautstyret finnes en vidvinkelkonverter med 24 mm brennvidde (tilsvarende 35 mm-format). Ekstern TTL-blits kan tilkobles via den innebygde blitsskoen for økt kontroll med lyssettingen i motivet.

COOLPIX P5000 starter hurtig og tar raske serieopptak. Kamerahuset er hovedsakelig laget i en solid magnesiumlegering og er kompakt og lett, med et solid og komfortabelt gummihåndtak samt tommelgrep. Kameraet har også optisk søker.

Med COOLPIX P5000 følger et eksemplar av Nikon sin eksklusive PictureProject programvare, et kraftig og brukervennlig program som gjør det både morsomt og effektivt å ordne, redigere og dele dine bilder med familie og venner. I tillegg medfølger USB-kabel UC-E6, AV-kabel EG-CP14, oppladbart litium-ion batteri EN-EL5, batterilader MH-61, kamerarem, norske bruksanvisninger samt gratis deltagelse på Coolschool – Nikons 2,5 timers fotokurs for COOLPIX-eiere.

COOLPIX S5000 ventes i handelen i midten av mars 2007. Anslått veiledende pris er kr 3690,- inkl. MVA.
*ISO 3200 er kun tilgjengelig for bildestørrelser på 5M (2 592 × 1 944 piksler) eller mindre.

Korte fakta om Nikon COOLPIX P5000:
 • Bildeoptimalisering
 • 10,0 Megapiksler
 • ISO-kapasitet: opp til 3 200
 • 4x digital zoom gir større frihet i bildekomponering
 • Ca 21 MB internminne og kompatibel med SDHC-minnekort
 • Lett kamera med svært kompakt størrelse
 • BSS (Best Shot Selector) velger og lagrer automatisk det skarpeste av opp til ti bilder tatt i rekkefølge
 • Optisk bildestabilisering (VR)
 • Ved nærbildeinnstilling er det mulig å fotografere på en avstand på bare 4 cm
 • Histogramvisning
 • Hjelpefunksjonen viser enkle beskrivelser av funksjonene på hovedmenyen
 • Litium-ion batteri EN-EL5 klarer ca 250 bilder på en opplading
 • Tidssonefunksjon som gjør at du kan stille inn ditt hjemsted og en ny tidssone, slik at du enkelt kan sortere bildene når du har vært på reise
 • USB-kontakt gir hurtig dataoverføring til datamaskin datorer og andre eksterne enheter
 • Optisk søker
 • Stort utvalg varierte, praktiske fotograferingsinnstillinger
 • Kompatibilitet med forskjellig tilbehør
 • Meny tilgjengelig på 20 språk inkludert norsk
 • Støtte for PictBridge
 • Programvaren Nikon PictureProject medfølger
Nikon Norge - COOLPIX P5000

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar