Pentax K10D

Pentax K10D har en imponerende liste av finesser og kan skilte med spesifikasjoner i toppklasse. Med forseglet kamerahus, 10 megapiksler, bevegelig bildebrikke som gir bildestabilisering med alle objektiver, automatisk støvfjerning, mm innfrir kameraet profesjonelle krav.

På tross av det imponerende antallet funksjoner koster ikke kameraet mer enn 10.000 kroner med standardzoomen 18-55 mm f/3,5-5,6.

Akam.no har testet K10D og konkluderer slik:

Pentax K10D var en fryd og en glede å teste. Pentax har vært et merke jeg aldri har vurdert å kjøpe, selv om jeg for ikke lenge siden var "utro" og skiftet merke. Men hadde jeg fått en K10D i neven i rette øyeblikket hadde jeg så visst vurdert det. Pentax har med K10D ganske enkelt fått til et herlig kamera som ikke koster skjorta og som absolutt bør få både Canon og Nikon til å skjelve i knærne og svette under snippen. Er det noe som kan finne på å knabbe speilreflekskunder fra "de to store" så er det nettopp Pentax K10D.

Med en direkte rørende omtanke for brukeren, som er tydelig i både design og funksjonalitet, har Pentax med K10D gjort noe stort. Det er ikke perfekt - men det er pokker ikke langt unna. Bare småting som et litt gammeldags menysystem (men kraftig forbedret fra K100D) og en 22-bits omformer som lover mye og leverer lite lager skår i gleden, men K10Ds mange kvaliteter som er helt på toppnivå veier mer enn opp for dem. Vi er imponerte og glade på Pentax' vegne, og håper at de med dette kaprer en større markedsandel på verdensbasis og at andre produsenter tar lærdom av Pentax K10Ds mange geniale løsninger.


Akam.no - Test av Pentax K10D.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar