Verdens mest solgte kamera

µ-1 ble lansert for første gang i 1991, og siden den gang har konseptet med små, robuste kamera vært en stor suksess. Olympus hevder at denne modell-serien er verdens mest solgte. Ikke mindre enn 35 millioner kamera er produsert.

µ-serien har hatt god værbeskyttelse som sitt fremste kjennetegn, noe som videreføres i den siste digitale µ-modellen som tåler fall og er vanntett ned til 5 meter.

Utdrag fra pressemelding fra Olympus Norge:

Kameraet som skulle vise seg å bli en global suksess, Olympus µ [mju:], ble introdusert i mars 1991. Allerede første året var over 1 million kameraer solgt! Kombinasjonen av lekkert design og maksimal ytelse var en hit ? og er en hit.

Gjennom kontinuerlig utvikling av µ-familien har Olympus klart å holde teten i kompaktkamera-markedet, og har opplevd en fantastisk og vedvarende suksess. I 1998 ble kamera nummer 10 millioner solgt. I 2001 passerte µ 20 millioner. Og nå, 15 år etter introduksjonen, feires Olympus µ [mju:] med atter en rekord: 35 millioner solgte kameraer!

Hemmeligheten bak suksessen

Olympus ønsket å lage et kamera som med enkel bruk skapte gode bilder og fikk tent foto-gleden hos publikum. Det eksklusive designet og fantastiske ytelsen er et resultat av dette. Olympus µ [mju:] ble raskt kjent for både stil, små dimensjoner og superb bildekvalitet. Raskt etter første kamera kom også teknologien som gjorde kameraene kjent som robuste allværs-kameraer, og Olympus µ [mju:] ble også aktive fotografers favoritt.

Digital siden 2003
Da Olympus introduserte de første digitale µ [mju:] kameraer, også disse med allværs-garanti, fortsatte suksessen uhindret. Siden har design og ytelse blitt kontinuerlig forbedret. I dag er alle Olympus µ kameraer konstruert i metall, de er garantert robuste allværs-kameraer, med banebrytende teknologi for enkel digital fotografering under selv de tøffeste forhold. Fra dagens µ kameraer kan blant annet nevnes spesifikasjoner som 7 til 10 megapiksler, 5x optisk zoom, Bright Capture teknologi for fantastiske bilder under mørke lysforhold og mye mer. Helt fra begynnelsen har Olympus µ stått for innovasjon, og i dag finnes til og med vanntette og støtsikre kameraer.

Kommentarer