Tre med 10Mp

Akam har sammenlignet Sony Alpha A100, Canon EOS 400D og Nikon D80. Alle med 10 megapiksler til under ti tusen kroner.

Dette er imidlertid en sammenligning av de kitene (hus + objektiv) som forhandlerene tilbyr. Kvaliteten på de objektivene som tilbys varierer betydelig, og når f eks Sony selger et kit til 200 kroner mer enn kamerahuset alene skjønner de fleste at kvaliteten på optikken må være dårlig. En kan spørre seg om produsentene kan være tjent med å presse prisene i så stor grad.

Akam.no konkluderer blant annet som følger:
Selv om alle kameraene er meget gode, er det vesentlige forskjeller:

Nikon imponerte oss med en følelse av et dyrere kamera, og mange funksjoner tatt fra dyrere modeller. Det er også modellen med best ergonomi og brukervennlighet. Men dette er også det største og dyreste kameraet i testen.

Canon er det minste og billigste kameraet i testen, og passer spesielt godt til de med litt små hender. Størrelsen på 400D gjør at det ikke er plass til like stort batteri som i de andre kameraene, og det går utover batterikapasiteten. Det er også det kameraet med den minste søkeren. Til gjengjeld har det den beste autofokusen og den høyeste bildekvaliteten.

Vi må hilse Sony velkommen i speilrefleksmakedet. Alpha A100 er det første, og foreløpig eneste speilreflekskameraet de har, og det er godt å se at de bringer ny funksjonalitet og nye løsninger til markedet. Man kan se på kamerahuset at dette er deres første modell, da det ser litt uferdig ut. Det er ikke strømlinjeformet som de andre to er. Sony utmerker seg med høy funksjonalitet og god batterikapasitet. Søkeren er på høyde med Nikon, og en av de aller beste til under 10 000 kroner.

Alle kameraene kommer standard med hvert sitt kit-objektiv. Vi har sett på kvaliteten på disse, og det er ingen tvil om at objektivet til Nikon er det suverent beste av dem - på alle måter. Det er bygget som et vanlig objektiv du ønsker å kjøpe løst, mens de to andre er billigløsninger som gir deg muligheten til å komme i gang, men der det er spart inn på alle områder. Sony har det svakeste kit-objektivet, men tatt i betraktning at det kun koster 200 kroner mer enn huset alene, bør det ikke trekke alt for mye ned.


Akam.no - 10mp speilreflekskameraer til under ti tusen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar