Programvare for interpolering

Akam.no har tatt for seg fire forskjellige programmer som forskjellig vis interpolerer pikslene i et bilde slik at resultatet blir bilder med langt høyere antall piksler enn det som finnes i originalen.

Testen gikk ut på å redusere et testbilde til en brøkdel av størrelsen og deretter forstørre bildet med alle de fire programmene. Til slutt ble resultatet sammenlignet med det originale bildet som kom rett fra RAW-filen.

Man skulle normalt tro at dersom man mangedobler et bildes størrelse vil også hvert enkelt piksel mangedobles og medføre betydelig dårligere bildekvalitet. Programvaren som er tilgjengelig på markedet i dag benytter imidlertid et sett av teknikker for å optimalisere kvaliteten på forstørrelsen.

Testen konkluderer blant annet som følger:

Overraskende nok så det lenge ut til dødt løp mellom Photoshop og Genuine Fractals, før vi til slutt bestemte oss for at Genuine Fractals nok hadde et ørlite forsprang kvalitetsmessig. Forskjellen er imidlertid ikke stor, og har du Photoshop fra før er det absolutt ikke sikkert du trenger et program som Genuine Fractals. Begge programmene leverer imidlertid imponerende resultater, og det var ikke fritt for at ett og annet imponert utrop fløy pultene imellom mens testingen pågikk.

Genuine Fractals blir altså testens vinner, fulgt hakk i hæl av Photoshop. Genuine Fractals leverer bedre bildekvalitet enn vi trodde var mulig, selv når 75% av pikslene er interpolerte, og til en pris som ikke er så aller verst heller, alt tatt i betraktning. Det fungerer som et plug-in i Photoshop og er dermed utrolig enkelt i bruk. Filstørrelsen er også imponerende, kvaliteten tatt i betraktning.


Akam.no - "Falske" megapiksler?

Kommentarer