Knut Bry for første gang i Norge

I sin første separatutstilling på et norsk museum vil den internasjonalt anerkjente norske fotograf Knut Bry vise to nye fotoserier.

Den ene serien trykkes med helt ny teknologi på glassplater.

Den første serien ble inspirert av et besøk til kirkegården Staglieno utenfor Genova i Italia. Til sammen 18 fotografier presenteres to og to, noe som fremmer et spennende spill av kontraster og likheter mellom bildene. Bildene formidler et sterkt og stemningsfullt budskap om en type dekadens, og - livets kortvarighet.

Den andre serien i utstillingen spiller på en annen form for dekadens, og er en direkte kommentar til konsumkulturen. Ved første øyekast synes fokus å være lagt på vakre farger, interessante detaljer og forskjellige lysspill, men etter hvert kommer en annen sannhet frem. Bildene er inspirert av Knut Brys møte med en stygg - og godt skjult - side ved det norske samfunnet, nemlig tonnevis av mat som unødvendig kastes hvert år. Fotografiene er trykket på selvklebende papir som er klistret direkte på veggen nærmest som reklameplakater, og utgjør en passende kritikk av konsumkulturen. I sammenheng med fotografiene vises en ny video som spiller på samme referanser som finnes i "avfallsbildene".

Som fotograf er Knut Bry ofte beskrevet som en lysets mester, og han er allerede kjent verden over for sine vakre, fargerike og lekne mote- og reisefotografier. I kunstfotografiene fremkommer også hans sikre forståelse for komposisjon og form. Knut Bry har evnen til å fange skjønnheten i omgivelsene, der han gjennom sin sans for de spesielle detaljer skaper interessante lys- og fargevirkninger.

Stenersenmuseet Munkedamsveien 15, Oslo.

Kurator: Selene Wendt

Åpning lørdag 4.november kl.14.00
Utstillingen varer ut året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar