Verdensarvsteder fotograferes av Panasonic

830 steder verden over er utpekt av FN-organisasjonen UNESCO som ekstra betydningsfulle i en kulturell og biologisk sammenheng.

Nå skal en gruppe fotografer hjelpe til med å forevige disse stedene via Internett, i bøker og TV?materiale.

Prosjektet er et samarbeid mellom UNESCO og Panasonic, og går under navnet OUR PLACE - The World?s Heritage.

- Takket være dette prosjektet kommer flere mennesker til å bli oppmerksomme på steder med en unik verdenskulturarv. Og gjennom økt bevissthet og kunnskap kan disse stedene få et bedre vern. I dag er flere av dem veldig sårbare, sier Francesco Bandarin, sjef for UNESCO World Heritage-senteret.

Prosjektet kommer til å ha et internasjonalt fototeam på 20 fotografer. Deres oppgave blir å fotografere et stort antall av de 830 World Heritage-stedene som finnes i totalt 138 land verden over. Fotografene kommer til å bruke Panasonics digitale Lumix-kameraer.

- Panasonic vil bidra til å øke menneskenes forståelse av disse stedenes betydning. Samtidig som vi viser vårt engasjement i fotokulturen og den nye digitale æraen, sier Mamoru Yoshida, adm. dir. for Matsushitas kameradivisjon.

Deler av overskuddet fra publiseringen av fotografiene kommer til å gå til et fond som skal støtte World Heritages arbeid med å bevare de mest utsatte stedene.

Listen over de 830 stedene er presentert på UNESCOs hjemmeside.

PANASONIC Nordic - Verdensarvsteder fotograferes av Panasonic

Kommentarer