Kurs i bruk av råformat - Bergen

Pro dag hos lege og fotokunstner Regin Hjertholm, søndag 22. oktober, kl. 12.00 til 19.00.

Det handler om hvordan vi skal få ut bilder i optimal kvalitet, dvs, bedre enn noensinne. Vi legger og stor vekt på at det blir rikelig med plass til spørsmål & svar, brukernes erfaringer og "round-table discussions"

Forelesninger i beste opptak og innstillinger med pro digitalkamera, RAW format, kalibrering av opptak med Digital Color Checker Chart, skjermtyper og skjermkalibrering, photoshop innstillinger og printer innstillinger og kalibrering med ICC profiler, papirtyper for fine art printing, tester og printeksempler, photospectrometer, lakking, hvordan få flate print rett etter de kommer "krøllet" ut, papirkutter.. m.m. Kort sagt proff fokus på hele den digitale prosessen fra opptak til ferdig print.

Workshop preg, viktig å få diskusjoner oss imellom og utveksling av erfaringer, så vi alle kan komme videre og slippe unødig dobbeltarbeid. Legge vekt på ting som IKKE står i manual til f.eks Epson 9600/9800.

Pressemelding fra Profil Data as:Kursavgift kr. 490,- inkl. mat og moms. Kurset kjøres i samarbeid med Profil Data as, distributor av Epson, Eizo, Gretagmacbeth, Colorvision og DXO.

Kursdetaljer:

Fargerom

- fra rå format til sRGB, Adobe RGB, ColorMatch, eller ProPhoto
- 8 eller 16 bit

ICC profiler

  • forklare hva ICC profil er
  • forskjellen mellom en standardprofil og kalibrertprofil
  • hvorfor bruke ICC profiler

Kalibrering

  • med colorimeter
  • med spectrophotometer

Skjermens betydning i en digital arbeidsflyt

  • konsekvens: skjerm som viser feil farger vs skjerm som viser riktige farger
  • fargerom, bit pr kanal, hardware vs software kalibrering, prekalibrering, before and after, og hvor lenge en skjerm klarer å holde på de riktige fargene
  • skjermkalibrering med colorimeter
  • skjermkalibrering med spektrofotometer
  • sammenlikning med en "vanlig" skjerm som ikke er kalibrert med en kalibrert skjerm
  • sammenligning med en "vanlig" skjerm vs semipro / pro skjerm der begge er riktig kalibrert

Opptak og kalibrering av opptak

  • opptak med Gretag Macbeth Digital Color checker chart
  • viktigheten av god lyssetting med kalibrert opptak
  • lys temperatur

Rå konvertering

  • hvorfor leverer de forskjellige rå konverterne ulikt.
  • skal vi bruke kameraprodusentens råkonverter eller Adobe Camera Raw, Apple Aperture, Bibble, ACD, CaptureOne, DXO Optics Pro.

Demonstrasjon av TIPA Award vinneren DXO Optics Pro

  • kan vi rette opp fortegning, vignettering, horisontale/vertikale skjevheter, 3D forvrengning

Photoshop

  • hvordan beholder vi bildekvaliteten fra perfekte opptak i Photoshop,
  • hva skjer dersom "mottaks" innstillingene er feil i Photoshop
  • sammenligning av kalibrert opptak versus standard opptak
  • sammenligning av kalibrert opptak gjennom DXO Optics Pro versus standard opptak
  • Photoshop print innstillinger

Utskrift

  • skal vi la Photoshop eller skriveren styre fargene
  • om viktigheten av å ha gode ICC profiler til skriveren
  • sammenlikning av utskrift
  • etter printer manualen
  • sRGB fargrom og standard skriverprofil
  • Adobe RGB og standard skriverprofil
  • ProPhoto og standard skriverprofil
  • ProPhoto og kalibrert skriverprofil med GretagMacbeth EyeOnePhotoSG
  • ProPhoto og kalibrert skriverprofil med GretagMacbeth Profilemaker
  • DXO optimalisert bilde med ProPhoto og kalibrert skriverprofil med GretagMacbeth Profilemaker
  • sort/hvitt utskrift

Papirtyper og etterbehandling

  • om papirtyper matt, halvblank, glossy,syrefri eller ei
  • om baryttliknende papirer
  • om etterbehandling av print, lakking, med mer
  • om kollasjeprint til album

Oppsummering

  • round table discussion
  • 1 til 1,5 time med brukernes erfaringer
  • stille spørsmål og få svar fra ekspertene

Pris:
kr. 490,- inkl. varm mat, kaffe og moms
Kompendie deles ut til hver kursdeltaker

Sted:
Regin Hjertholm
Seiersbjerget 15
BERGEN

Kursinstruktører:
Regin Hjertholm
Per Arnfinn Persen
Kai Olsen

Påmelding:
pap@profildata.no
tlf: 22 90 27 90<

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar